Esquerra Unida acusa al Consell de “sordesa i de colpejar de mort” a conservatoris i escoles musicals

La supèrbia no és una de les qualitats que escassegen al PP. I encara menys entre el Consell. Però si hi haguera un premi, Serafín Castellano es trobaria segur entre els finalistes i amb moltes possibilitats d'alçar la copa. Com que és músic, li van passar la responsabilitat de la gestió dels assumptes que afecten a les bandes de música: d'Educació (escoles) i Cultura a Governació. Ahí es ná! Va aconseguir parar el primer colp i negociar un acord de mínims amb la Federació de Societats Musicals. Lluny, molt lluny, del que seria mínimament desitjable, però millor que el que havien inclòs als pressupostos. Es quedaven fora, això sí, els conservatoris municipals, on mil·lers de famílies han dipositat l'ensenyament musical dels seus fills i filles. Però la paraula del Castellano, de Font de Mora, de Camps i del PP ha durat fins que han revalidat la majoria absoluta. Aquesta forma de fer política és vomitiva. Però el pitjor és el fons: cal canviar les prioritats de despesa i un viratge radical a la política d'ingressos públics fent pagar més impostos a aquells que realment poden fer-ho. O això o les passarem molt magres.

NOTA DE PREMSA

El diputat electe d’EUPV, Lluís Torró ha acusat al conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora, de ser “el màxim exponent de les dolentes praxis en la gestió de la conselleria i en la distribució dels seus recursos, ajudes i inversions. La manca de diàleg i la tancada de portes en els nassos a la Plataforma de Centres de Música Autoritzats, és la mostra de una supèrbia sense límits i del clar atac de mort del Consell a les escoles de música i conservatoris del País Valencià”. Esquerra Unida reclama que s’obriga immediatament el diàleg i es rectifique la retallada d’ajudes, que ja abasteix vora el 55%.

Torró ha lamentat “profundament l’actitud d’aquest conseller i del govern del PP amb les escoles de música i conservatoris i al col·lapse que ja va provocar en les societats musicals valencianes”. El diputat recorda que són aquestes, “i en molts casos els ajuntaments, els que estan fent-se càrrec de les escoles i conservatoris en lloc de la Conselleria”.

Esquerra Unida ha criticat en reiterades ocasions la retallada de les ajudes durant els últims anys i ha alertat de les conseqüències que està provocant en la desestructuració fortíssima del sector. Torró, a més, ha recolzat les mobilitzacions de la plataforma. “Estarem al costat sempre de les escoles, les quals representen un espai educatiu imprescindible en el País Valencià i un revulsiu musical que d’altra manera no es podria donar. Sembla increïble que el PP no sols no recolze el sector, sinó que a més, estiga ferint-lo de mort”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)