Esquerra Unida demana a Johnson que corregisca l’absència del valencià en Sagunt a Escena

Després d'una legislatura horrribilis per al teatre valencià, el canvi de consellera obria alguna expectativa de canvis. Però, com diuen en castellà, la primera en la frente: a penes ha tingut ocasió de fer alguna cosa i ja s'ha mostrat amb claredat el continuisme. Sagunt a Escena, que se suposa que és (amb la Mostra d'Alcoi) el vaixell insígnia dels festivals de teatre valencians, presenta una programació escarransida i íntegrament en castellà. Què voleu que vos diga, crec que no calen més comentaris. Ens espera una legislatura igual o pitjor que la que acabem de passar.

NOTA DE PREMSA

Torró: “La nova consellera arreplega el testimoni anul·lador de la nostra llengua en les arts escèniques que ha practicat Miró”

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha sol·licitat la compareixença de la consellera de Cultura, Lola Johnson, en Les Corts Valencianes perquè explique els motius pels quals el festival Sagunt a Escena ha prescindit de qualsevol obra en valencià “amb la patètica i indignant excusa de així no excloure a ningú, tal i com s’ha atrevit a dir la directora de Teatres de la Generalitat, Immaculada Gil Lázaro.

Torró ha qualificat de “preocupant” que la conselleria de Cultura “continua propiciant la desaparició del valencià de les sales de teatres valencianes. Ja durant la passada legislatura els teatres públics de la ciutat de València eliminaren el valencià. Teatres de la Generalitat segueix donant l’esquena a la producció en la nostra llengua i és lamentable que la nova consellera ho permeta en un cas, a més, com el de Sagunt a Escena”.

Esquerra Unida demana a Lola Johnson que done explicacions sobre “la marginació que està patint el valencià en les arts escèniques. Exigim que es rectifique i s’incloga en la programació del festival saguntí, així com en les sales públiques de València, a companyies que representen obres en valencià”, sol·licita Torró.

Per al parlamentari d’esquerres, “l’arraconament del valencià d’aquesta manera suposa, a més, que la Generalitat Valenciana està incomplint la Llei d‘Ús i Ensenyament i impedint que es normalitze la nostra llengua també al teatre”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)