Esquerra Unida se suma a la petició de crítics, artistes i comissaris per a que Císcar abandone la direcció de l’IVAM

NOTA DE PREMSA

La formació d’esquerres manifesta que el malestar existent entre els nombrosos col·lectius que demanen la dimissió o la destitució de Consuelo Císcar “no ens sorpren res en absolut. Les crítiques a la seua manca de professionalitat, a la utilització del seu càrrec per a promocionar al seu fill o a la seua dolenta gestió, han estat una constant durant els últims anys i no ens estranya aquesta petició. És més, la considerem justa i més que necessària”, manifesta el diputat a Les Corts, Lluís Torró. Esquerra Unida ha anunciat que demanarà explicacions al Consell al respecte.

Per a Esquerra Unida “la fama de Císcar ve arrossegant-se des de fa molts anys. Fa ja sis que dirigeix l’IVAM amb sospitoses gestions de col•locar exposicions pel seu propi interès i promocionar la carrera del seu fill. L’últim dels casos que hem conegut per la premsa ha estat, per exemple, el de muntar una exposició a un arquitecte que casualment faria després les obres del seu xalet”, subratlla Torró.

El diputat d’esquerres afirma que davant el malestar creat entre el gremi, “és urgent que el Consell es pronuncie al respecte i que atenga les seues peticions, donada la importància d’aquestos col·lectius i de les més que demostrables actuacions qüestionables de Císcar”, apunta.

Torró demana que la col·locació de persones que no són professionals independents en els museus valencians “és lamentablement una tònica general per al PP. Recordem que el cas de Paz Olmos al Museu Sant Pius V és un altre exemple. Exigim que acabe la politització d’aquestos càrrecs i que la substitució de Císcar en l’IVAM, siga fruit d’un procés obert, clar i que es complisca amb rigorositat amb un perfil professional”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)