EU acusa al Consell “d’espoliar” el patrimoni públic educatiu

Açò de les concessions de sòl públic per a la construcció de col·legis privats té prou més molla del que es veu a simple vista (que ja és prou, per cert!). Podria ser l'anunci del punt i final per a l'escola pública. No vull dir que la facen desaparéixer sinó que, senzillament, deixen de construir centres públics. A partir d'ara, amb l'excusa de les concessions, doncs a estalviar-se diners en la construcció i a dedicar diners als concerts. A la curta podria suposar un alleujament de les finances públiques valencianes, però a la llarga... El que resulta evident és que acabaran cedint l'educació a entitats privades amb ànim (explícit o ocult) de lucre, degradant la qualitat de l'ensenyament (a costa, sobretot, dels professionals que treballaran més, pitjor i amb pitjor sou) i "ideologitzant" l'ensenyament (particularment en el vessant religiós). Un desastre, vaja.

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha assenyalat que les intencions de la Conselleria d’Educació de deixar en mans d’empreses el sòl públic per a construir centres privats, “és una barbaritat, perquè no és una concessió per molt que es disfresse com a tal, sinó una total privatització. Eixe sòl i eixos centres deixaran de ser públics en el moment en què s’entreguen a les empreses”, adverteix. Esquerra Unida ha anunciat que presentarà en les Corts una proposició no de llei per a garantir que els terrenys públics destinats a col•legis acullen només centres educatius públics i es retire la proposta de la Conselleria.

El parlamentari d’esquerres ha assegurat: “els recursos de tots han de quedar en mans de la ciutadania. Exigim l’ampliació i el reforçament de l’ensenyament públic, davant l’espoli i l’onada privatitzadora del PP. No es pot deixar el patrimoni educatiu públic en mans de la iniciativa privada. La pèrdua és tremenda”.

Torró ha advertit que la cessió de sòl públic “no ha de ser negociable i si el PP continua avant amb aquesta proposta es trobarà amb la resposta ferma de la comunitat educativa”. El diputat d’esquerres ha insistit en “la precarietat que pateix l’ensenyament públic a dia d’avui. Per a més inri el PP presenta propostes vergonyoses com aquesta de regalar el patrimoni educatiu. Aquesta iniciativa no fa més que mostrar d’una costat el buit financer en què es troba la Generalitat a l’hora d’impulsar l’educació de qualitat al País Valencià, i al mateix temps la poca capacitat del PP de donar altra eixida que no siga la privatització”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)