Esquerra Unida presentarà una bateria de preguntes parlamentàries a Les Corts sobre el pagament a un intermediari de 71.000 euros per part de l'IVAM

NOTA DE PREMSA

Lluís Torró (EU): “De l'afortunat intermediari només sabem que és un conegut de Consuelo Císcar”

El portaveu adjunt d’EU a Les Corts, Lluís Torró, ha anunciat que la formació d'esquerres presentarà a Les Corts una bateria de preguntes parlamentàries sobre el pagament de 71.000 euros per part de l'IVAM a un intermediari per a les exposicions del museu valencià a Xina. Torró ha demanat explicacions sobre “el pagament aprentment innecessari” i ha criticat “la xarxa clientelar alimentada per Consuelo Císcar i el seu nefast estil de gestió, que recentment han posat en dubte més de 2.500 professionals espanyols de prestigi del món de l'art amb la carta oberta 'En defensa de l'IVAM'”. “Volem conèixer en detall les funcions de l'intermediari, des de quan cobra de l'IVAM i quina és exactament la seua relació amb la directora”, ha explicat el diputat d'EUPV. “És un escàndol -afirma Torró- que Císcar justifique el pagament de 71.000 euros a un intermediari dient que és conegut seu i, a més, sense detallar la seua experiència o les seues funcions”.

El diputat d’EUPV considera que aquest és “l'últim escàndol de Consuelo Císcar al capdavant de l'IVAM”. “Alberto Fabra hauria de seguir la recomanació dels més de 2.500 professionals espanyols de reconegut prestigi del món de l'art que li reclamen la fi del peculiar regne de Císcar a l'IVAM”, ha dit el portaveu adjunt del grup d'esquerres a Les Corts. “Consuelo Císcar ha creat una xarxa clientelar associada al món de la cultura que ha acabat per enfonsar el prestigi d'una de les més importants institucions culturals del País Valencià”, ha explicat Torró. “Una directora de l'IVAM -afirma el diputat- no pot dedicar-se a promocionar al seu fill o al seu perruquer; el dany a la imatge de l'IVAM és demolidor”.

El grup parlamentari d'EUPV a Les Corts presentarà una bateria de preguntes parlamentàries i peticions d'informació sobre el pagament de 71.000 euros a “un intermediari conegut de la senyora Císcar, del qual no coneixem qualitat professional alguna”. “Volem conèixer en detall les funcions de l'intermediari, des de quan cobra de l'IVAM i com s'ha procedit a la seua contractació”, afegeix el dirigent d'EUPV.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)