El gest excepcional de la investigadora Consuelo Guerri ens ha d’inspirar en aquesta època de duríssima crisi econòmica

Mentre els (ir)responsables de la CAM volien embutxacar-se milions d'euros a canvi de la seua nefasta gestió, la història d'aquesta dona és realment exemplar. Un dels damnificats pels retalls de la despesa pública és el centre d'investigacions Príncep Felip. La Conselleria de Sanitat el va construir i l'ha finançat per que fóra la punta de llança de la recerca científica en matèria de sanitat. Com sempre ocorre amb les actuacions del PP, el continent era més important que el contingut: instal·lacions megalòmanes, mala gestió, condicions de treball deplorables per als investigadors (vaja, açò sí que és una novetat, oi?),... Consuelo Guerri ha destinat els diners d'un premi per a que es mantinga la investigació en el centre. És una gota en l'oceà, però el gest individual mereix un reconeixement rotund i unànim. I no els cau la cara als peus de vergonya?

NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida demana al FROB que intervinga les indemnitzacions de 13 milions d’euros dels cinc directius de la CAM i els destine a les famílies desnonades

El portaveu adjunt del grup parlamentari d’Esquerra Unida en Les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha demanat al FROB que intervinga els 13 milions d’euros que van obtenir cinc directius de la CAM en indemnitzacions. Per al diputat d’EUPV “cal destinar aquesta xifra milionària a les famílies desnonades a Alacant”. Torró ha explicat que “el mateix dia que hem conegut que cinc membres de la cúpula directiva van cobrar 13 milions d’euros en concepte d’indemnitzacions just abans de la intervenció per part del Banc d’Espanya, també s’ha conegut que la investigadora Consuelo Guerri ha donat els diners del premi que havia rebut als becaris del Centre Príncep Felip que no han cobrat”. Per a Torró, “aquest gest excepcional ens ha d’inspirar en aquesta època de crisi econòmica” i per això ha demanat al FROB que intervinga les “indecents” indemnitzacions cobrades per la cúpula directiva de la CAM.

El portaveu adjunt del grup parlamentari d’EUPV en Les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha aprofitat per a “felicitar a la investigadora Consuelo Guerri per l’excepcional gest humà i solidari que ha realitzat donant els 25.000 euros del premi del premi ‘The Manfred Lautenschlager Award’ als becaris del Centre Príncep Felip que no han cobrat per la mala gestió”. Per a Torró, “aquest gest demostra, com deia sempre l’activista assassinat a Gaza, Vittorio Arrigoni, que restiamo humani (seguim sent humans), inclús en plena crisi econòmica”. “L’altra cara de la moneda –ha comentat Torró- està representada pels cinc membres de la cúpula directiva de la CAM que van cobrar, poc abans de la intervenció del Banc d’Espanya, més de 13 milions d’euros en concepte d’indemnitzacions, una autèntica indecència”. Per això, el portaveu adjunt ha demanat al FROB que “intervinga els 13 milions d’euros que van cobrar indecentment els mateixos que van enfonsar la CAM en una ruïna apocalíptica per a destinar-los a les famílies que han sigut bestialment desnonades i s’han quedat sense sostre per la cobdícia extrema d’uns gestors inútils col·locats pel Partit Popular”. Torró també ha destacat la “misèria moral” dels cinc directius que van cobrar les indemnitzacions i ha recordat que, “a banda dels 5.800 milions d’euros que injectà el Banc d’Espanya amb la intervenció, resulta que el FROB ja ha anunciat que està disposat a posar 20.000 milions d’euros per a tapar el forat”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)