divendres, 2 de setembre de 2011

El PP pregona limitar la despesa mentre obliga les Universitats públiques a endeutar-se per a pagar les nòmines dels professors

Tornem on estavem. Fa a penes tres anys, les universitats públiques valencianes feien mans i mànigues en forma de crèdits a curt termini per poder pagar les nòmines, especialment a finals d'any. La causa: els endarreriments de les transferències compromeses del Consell, que és qui financia les universitats. La situació es va arreglar després de les contínues queixes dels rectors i es va arribar a un compromís (molt insuficient, però) d'estabilitat. Ja es veu que ha durat ben poc. Si Paco Ibáñez (el de "Mortadelo y Filemón) haguera de representar en un dibuix la tresoreria de la Generalitat Valenciana, segur que ho feia amb la típica caixa forta plena de teranyines. No hi ha un clau i la situació no sembla tindre solució ni a curt ni a mitjà termini. Vaig a insistir molt en els propers mesos, però la clau no es troba a les despeses (on solen es poden aplicar retalls que el que fan és empitjorar la situació general) sinó als ingressos. Cal acabar amb les bonificacions i les rebaixes fiscals als més rics i incrementar-los-hi els impostos (a més d'acabar amb el frau fiscal). Això permetria disposar de recursos per mantindre l'estat social, que és tant com dir mantindre la demanda perque l'economia no s'enfonse i es creen llocs de treball. Qualsevol altra alternativa ens porta de cap a l'abisme... i si no al temps!

NOTA DE PREMSA

El portaveu adjunt del grup parlamentari d’EU a Les Corts, Lluís Torró, ha explicat que “amb les advertències del conseller José Manuel Vela als rectors, el Consell pretén forçar a les universitats, que formen part de l’administració pública, a endeutar-se més per a poder assumir els seus compromisos financers”. Així, ha afegit Torró, “no es resolen els problemes a llarg termini”. “Òbviament –sosté el diputat d’EUPV- açò va en detriment del sistema educatiu”. En aquest sentit, Torró ha reivindicat “el paper fonamental de la Universitat en una societat democràtica”.

El portaveu adjunt d’Esquerra Unida a Les Corts, Lluís Torró, ha assenyalat que el Consell, a través del conseller Hisenda, està “forçant a les Universitats a endeutar-se més i més per a poder assumir compromisos financers tan importants com el pagament de nòmines dels professors”. Per a Torró, “així no es resolen els problemes a llarg termini”. “Si ara el Consell diu que no vol retallar en sanitat i educació mentre adverteix als rectors que no podrà pagar-los les nòmines dels professors, no vull ni imaginar-me quan retallen de veritat”, ha afirmat Torró.

“Òbviament –sosté el diputat- açò va en detriment del sistema educatiu”. En aquest sentit, Torró ha reivindicat “el paper fonamental de la Universitat en una societat democràtica”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada