El PP pregona limitar la despesa mentre obliga les Universitats públiques a endeutar-se per a pagar les nòmines dels professors

Tornem on estavem. Fa a penes tres anys, les universitats públiques valencianes feien mans i mànigues en forma de crèdits a curt termini per poder pagar les nòmines, especialment a finals d'any. La causa: els endarreriments de les transferències compromeses del Consell, que és qui financia les universitats. La situació es va arreglar després de les contínues queixes dels rectors i es va arribar a un compromís (molt insuficient, però) d'estabilitat. Ja es veu que ha durat ben poc. Si Paco Ibáñez (el de "Mortadelo y Filemón) haguera de representar en un dibuix la tresoreria de la Generalitat Valenciana, segur que ho feia amb la típica caixa forta plena de teranyines. No hi ha un clau i la situació no sembla tindre solució ni a curt ni a mitjà termini. Vaig a insistir molt en els propers mesos, però la clau no es troba a les despeses (on solen es poden aplicar retalls que el que fan és empitjorar la situació general) sinó als ingressos. Cal acabar amb les bonificacions i les rebaixes fiscals als més rics i incrementar-los-hi els impostos (a més d'acabar amb el frau fiscal). Això permetria disposar de recursos per mantindre l'estat social, que és tant com dir mantindre la demanda perque l'economia no s'enfonse i es creen llocs de treball. Qualsevol altra alternativa ens porta de cap a l'abisme... i si no al temps!

NOTA DE PREMSA

El portaveu adjunt del grup parlamentari d’EU a Les Corts, Lluís Torró, ha explicat que “amb les advertències del conseller José Manuel Vela als rectors, el Consell pretén forçar a les universitats, que formen part de l’administració pública, a endeutar-se més per a poder assumir els seus compromisos financers”. Així, ha afegit Torró, “no es resolen els problemes a llarg termini”. “Òbviament –sosté el diputat d’EUPV- açò va en detriment del sistema educatiu”. En aquest sentit, Torró ha reivindicat “el paper fonamental de la Universitat en una societat democràtica”.

El portaveu adjunt d’Esquerra Unida a Les Corts, Lluís Torró, ha assenyalat que el Consell, a través del conseller Hisenda, està “forçant a les Universitats a endeutar-se més i més per a poder assumir compromisos financers tan importants com el pagament de nòmines dels professors”. Per a Torró, “així no es resolen els problemes a llarg termini”. “Si ara el Consell diu que no vol retallar en sanitat i educació mentre adverteix als rectors que no podrà pagar-los les nòmines dels professors, no vull ni imaginar-me quan retallen de veritat”, ha afirmat Torró.

“Òbviament –sosté el diputat- açò va en detriment del sistema educatiu”. En aquest sentit, Torró ha reivindicat “el paper fonamental de la Universitat en una societat democràtica”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)