La Conselleria de Medi Ambient hauria de revisar els seus mecanismes de control

Un mitjà de comunicació ha destapat un assumpte inquietant: residus urbans valencians (plàstics, sembla) han acabat a Brasil. Sí, sí, ho heu llegit bé: Brasil. El caos de la gestió dels residus al País Valencià empitjora encara més. Ja estavem acostumats a allò que els mitjans havien batejat com el "turisme dels residus". Es referien a que les deixalles de Vinarós o Benicarló travessaven de N al S tot el País Valencià per acabar, com els jubilats alemanys o britànics, a prop de les platges alacantines. Però aquest turisme ara és internacional. Més encara transoceànic! Els responsables de la gestió (per definir-los d'alguna manera) dels residus sòlidus urbans (RSU) d'aquest país haurien de començar a retre comptes d'aquest caos i posar ordre amb criteris racionals. Els ho exigirem, podeu comptar-hi. No hi compteu gens, però, que ho facen. Almenys ells.

NOTA DE PREMSA

El portaveu adjunt d'Esquerra Unida en Les Corts Valencianes, Lluís Torró, considera “molt preocupant” la manca d’informació sobre l’enviament de contenidors de residus de plàstic entre el Port de València i operadors brasilers a través d’un intermediari uruguaià. “Si la Conselleria de Medi Ambient no sap a hores d’ara de qui és la responsabilitat, haurà de revisar els mecanismes de control que han fallat clamorosament”, ha explicat Torró. Per al diputat d’EUPV, “és extremadament preocupant que la Conselleria no execute una investigació en tota regla com estan fent les autoritats brasileres”. Per això, Torró ha instat a la consellera de Medi Ambient, Isabel Bonig, a donar “explicacions sobre aquest tèrbol assumpte”.

El diputat d’EUPV considera “molt preocupant la manca total d’informació per part de la Conselleria de Medi Ambient sobre l’enviament de contenidors de residus de plàstic entre el Port de València i operadors brasilers a través d’un intermediari uruguaià”. Per a Torró “és clarament insuficient la investigació interna que ha anunciat Ecoembes” i “és necessari per tant que la Conselleria de Medi Ambient revise a fons els seus mecanismes de control que en aquest tèrbol cas han fallat estrepitosament”. “Pel poc que se sap de l’assumpte –ha explicat el portaveu adjunt- caldria imitar a les autoritats brasileres i iniciar una investigació seriosa”

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)