Les 651.650 signatures de la ILP "Televisió sense Fronteres" demostren l’enorme suport popular a TV3 al País Valencià

Demà s'inicia la discussió sobre la ILP que ha promogut Acció Cultural. El que hauria de ser normal seria que s'acceptara la tramitació d'una iniciativa que, a més d'haver rebut un ample suport popular, tan sols persegueix que es normalitze la reciprocitat entre les emissions de les televisions públiques de comunitats autònomes que comparteixen llengua oficial. Ni més,... ni menys. Tant de bo el PP se sume al consens. Això asseguraria que la iniciativa arribe a bon port. Hauria de ser evident que les llengües minoritzades requereixen de recolzament específic per garantir la seua supervivència i la seua vitalitat. Hauria...

NOTA DE PREMSA

Llamazares defensarà demà al Congrés dels Diputats la ILP ‘Televisió sense fronteres’

El portaveu adjunt d'Esquerra Unida en les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha recordat que el president Alberto Fabra “votà contra la censura de TV3 al País Valencià quan era alcalde de Castelló”. Per això Torró ha instat a Fabra a “retirar les sancions antidemocràtiques contra Acció Cultural” coincidint amb el debat de la Iniciativa Legislativa Popular per una ‘Televisió sense fronteres’ que es durà a terme demà al Congrés dels Diputats de Madrid. Segons ha anunciat Torró, el diputat d’Izquierda Unida al Congrés, Gaspar Llamazares, defensarà demà la ILP i demanarà la normalització de TV3 al País Valencià.

El diputat d’EUPV ha demanat, de nou, que es normalitze “la presència de TV3 al panorama audiovisual del País Valencià” i que es retiren “les sancions absolutament antidemocràtiques contra Acció Cultural, l’objectiu de les quals és enfonsar aquesta entitat per l’obsessió anticatalanista de la dreta valenciana”. En aquest sentit, el diputat d’EUPV a Les Corts ha demanat “la reciprocitat entre TV3 i Canal 9”. De fet, per al portaveu adjunt d’EUPV a Les Corts, “la reciprocitat, en aquest cas en l’àmbit audiovisual, entre les comunitats de la mateixa llengua és de sentit comú i hauria d’estar fora de qualsevol polèmica partidista”. Per a Torró, “es tracta d’un conflicte recurrent que la dreta activa quan és convenient, com va fer Camps l‘última vegada”, per la qual cosa ha demanat a Fabra que “passe pàgina i es dedique a resoldre problemes reals i no a crear problemes fabricats artificialment”.

Torró ha recordat que demà es votarà al Congrés dels Diputats la ILP ‘Televisió sense fronteres’. “Aquesta iniciativa legislativa popular ha hagut de superar enormes dificultats però ha aconseguit un recolzament de 651.650 signatures, la qual cosa demostra l’enorme suport popular que es pronuncia en contra de limitar la llibertat d’expressió i d’informació”, ha assenyalat el portaveu adjunt.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)