Per la salut de l’IVAM és urgent que Alberto Fabra destituïsca a Consuelo Císcar

No us perdeu la informació que recollim a la nota de premsa. La consellera Johnson ha confirmat en el seu càrrec a persones que, independentment de la seua capacitat de gestió (molt dubtosa, per altra banda), s'han dedicat més a treballar per elles mateixes que a treballar per les institucions que gestionen. El cas de Consuelo Císcar és espectacular. Tant que ve aconseguint titulars sucosos des de prou abans de l'estiu. La darrera, la d'un préstec a un museu xinés que torna peces molt valuoses en un estat deplorable. Però no passa res. Ací mai no passa res, fins que algú s'ha de declarar culpable d'algun delicte com Campos i Betoret (darrere haurien d'anar Camps i Costa, no?). No senyors del PP, tots no són iguals. I encara que ho foren els pecats d'uns no justifiquen els pecats dels altres. Que ja no van a missa? Confessant-se expien els seus pecats davant de Déu però no davant de la societat, per si no se'n recordaven.

NOTA DE PREMSA

El portaveu adjunt d'Esquerra Unida en Les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha demanat al president Alberto Fabra que “destituïsca immediatament” a la directora de l’IVAM, Consuelo Císcar, per “la seua acreditada manca de capacitat de gestió”. Per a Torró, “si el director de la Filmoteca valenciana ha sigut destituït fulminantment sense donar massa explicacions, Císcar ja fa dies que hauria d’estar fora de l’IVAM, per la salut i el prestigi del museu”. “El desastre de les obres danyades durant les exposicions a Xina demostra que Consuelo Císcar no està capacitada per a gestionar una institució amb la importància i el pressupost de l’IVAM”, ha assenyalat el portaveu adjunt. Torró també ha indicat que el grup parlamentari d’EUPV ha presentat una bateria de preguntes escrites adreçades a la consellera de Cultural sobre la gestió de les exposicions a Xina.

El diputat d’EUPV ha dit hui que “resulta absolutament necessari que Alberto Fabra destituïsca immediatament a la directora de l’Institut Valencià d’Art Modern per la seua acreditada insolvència en la gestió del museu”. “Tal com han fet amb el director de la Filmoteca, una de les poques institucions culturals de qualitat a València, podrien destituir perfectament a la directora, i a més amb motius de pes”, ha afegit. Per a Torró, “és urgent desfer-se de Consuelo Císcar per la salut de l’IVAM”. De fet, ha recordat el diputat d’EUPV, “recentment diverses associacions que agrupen a 2500 professionals espanyols del món de l’art demanaren al president Alberto Fabra que destituïra a la directora de l’IVAM”. “Faria bé el president fent-los cas”, ha afegit.

El portaveu adjunt també ha expressat la seua preocupació per “la vigorosa xarxa clientelar que ha teixit Consuelo Císcar amb l’IVAM”. “Císcar ha enfonsat el prestigi de l’IVAM, amb les exposicions del seu perruquer i els favoritismes descarats al seu fill Rablaci”, ha explicat Torró que també ha recordat que “l’IVAM és un museu i no una República bananera”. “Però és que, a més, amb el desastre de les exposicions a Xina, durant les quals obres de primer ordre del patrimoni artístic de tots els valencians han resultat danyades, es demostra que Císcar no té la més mínima capacitat de gestió”, ha assenyalat el diputat d’EUPV. Torró ha destacat “amb inquietud” que “les obres danyades i restaurades tenen un valor aproximat de 2,5 milions d’euros”.

La directora de l’IVAM s’ha justificat afirmant que els danys d’obres en exposicions internacionals són habituals en el món de l’art. Així, ha indicat Torró, el grup parlamentari d’Esquerra Unida en Les Corts Valencianes va presentar una bateria de preguntes escrites a la consellera de Cultura, Lola Johnson, sobre el “sospitós i inquietant contracte de Císcar amb l’encarregat de les exposicions a Xina, Miguel Sazatornil Lavilla, el currículum del qual només indica que és amic de la directora de l’IVAM”. Per a Torró resulta “lamentable” que el citat intermediari amic de Císcar “facture a l’IVAM 71.000 euros per a gestionar les exposicions del museu a Xina, especialment quan obres importants, del Equipo Crónica, de Miró, de Tàpies, de Barceló, o de García-Alix, han tornat en unes condicions horripilants”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)