Qualsevol incident a Cofrents suposa un risc excessiu

Haurieu de veure la fila que fa el Director de la Central quan ha comparegut davant la Comissió de Seguretat Nucelar de Les Corts. Suficiència i menyspreu davant els ignorants que ens atrevim a qüestionar la seguretat de la Central de Cofrents. Gràcies al PSOE (jo us recomane que, quan us plantegeu el vot, féu una llisteta d'exies de pros i contres, ja em direu) continuarà oberta un grapat d'anys més, malgrat el llistat inacabable de petits (alguns no tant) incidents que acumula tots els anys. Després de Fukushima el lobby nuclear ha plegat les veles i ha abandonat (probablement sols de forma momentània) la campanya en pro d'aquesta forma d'energia. Però això no enganya a massa gent: la nuclear és una energia que ni és neta, ni és sosteniblé, ni és renovable. És extremadament perillosa, això sí. Tanqueu Cofrents, si us plau!

NOTA DE PREMSA

El portaveu adjunt del grup parlamentari d’Esquerra Unida en Les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha mostrat hui la seua preocupació pels dos expedients sancionadors del Consell de Seguretat Nacional a la central de Cofrents. “Aquests expedients sancionadors demostren que a Cofrents es produeixen irregularitats molt greus que són intolerables en una instal·lació nuclear”, ha explicat Torró. Per al diputat, “és urgent sol·licitar a Iberdrola que complisca amb els requisits o directament tancar la planta”. “No volem un Fukushima II a Cofrents”, ha dit Torró. “Qualsevol irregularitat en una central nuclear suposa un risc molt alt”, ha afegit.

“Cofrents –ha explicat el portaveu adjunt- ha estat molt amortitzada, amb la qual cosa la millor solució és tancar-la i impulsar les energies renovables”. Per a Torró, “qualsevol incident en una instal·lació nuclear suposa un risc molt alt, i en el cas de Cofrents els dos últims expedients sancionadors demostren que s’han produït irregularitats intolerables”. Així, el diputat d’EUPV ha exigit a Iberdrola “que complisca amb els requisits o tanque la planta”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)