Esquerra Unida reclama a Fabra que suspenga immediatament el PGOU d’Alacant

El ple del dijous va ser molt entretingut (no divertit, que no és el mateix). Nosaltres vam preguntar per la política urbanística del Consell. Bonig ho va deixar clar a la resposta que va donar a la pregunta a la que es refereix la nota de premsa: continuen considerant la construcció com el sector clau de l'economia valenciana. Que ningú no espere, doncs, rectificacions. Seguiran esperant que escampe la crisi, com si fóra una tronada, per continuar l'orgia especulativa. El més curiós de la sessió, com ja han reflectit diferents mitjans (vegeu, per exemple, Información), va ser l'eixida de Castedo quan vaig formular la pregunta de quan anaven a suspendre la tramitació del PGOU d'Alacant. Va cridar "never" (mal pronunciat, a més). La seua seguretat i la seua arrogància esgarrifa. Sembla evident que té el recolzament de Fabra. El corol·lari és clar: el nou líder del PP no farà res per frenar la corrupció desbocada que assola el país de nord a sud. No us deixeu confondre per les seues maneres melíflues i aparentment conciliadores.



NOTA DE PREMSA

El portaveu adjunt del grup parlamentari d’Esquerra Unida en Les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha preguntat aquest matí al president de la Generalitat, Alberto Fabra, sobre el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) d’Alacant i sobre si el Consell pensa suspendre definitivament la seua tramitació, “perquè aquesta està plagada d'actuacions irregulars posades a la llum per informes policials que apunten a tractes de favor realitzats per determinats personatges”, ha assenyalat en l’hemicicle, fent referència a l’alcaldessa d’Alacant, Sonia Castedo.

Torró ha explicat que l’aposta per la construcció com a eix del desenvolupament econòmic valencià “no sols ha tingut unes nefastes conseqüències econòmiques, també ha estat el principal aliment la corrupció que ens afecta de forma terrible. Les decisions urbanístiques han provocat guanys espectaculars i han propiciat actuacions opaques, tràfec d’influències i d’informació privilegiada. Pocs racons del nostre país s'han escapat d'aquesta xacra. Però el que resulta increïble és que encara estiguen en tràmit planejaments sobre els quals pesen, ja no sols sospites, sinó indicis sòlids d'actuacions presumptament delictives. Un dels casos més evidents i, probablement, el més greu de tots, és el PGOU d’Alacant”, ha recalcat.

El diputat d’esquerres ha arremès contra les paraules de Fabra, “qui ens diu que les funcions del Consell són les de tutelar la planificació municipal per a que complisca la llei, però no fa res sobre el PGOU d’Alacant. Segons el seu propi raonament hauria de suspendre immediatament la tramitació d’aquest”.

Torró, a més, ha qualificat de “vergonyosa” l’eixida de to protagonitzada per la pròpia Castedo quan només havia acabat el diputat d’esquerres de formular la pregunta a Fabra, “a micròfon tancat ha cridat ostensiblement “never” (mai en anglès). Ens preguntem si la que mana a la Conselleria de Medi Ambient és la consellera o els “barons” -baronesses, en aquest cas- territorials del PP”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)