La proposta de Verdeguer sobre la CAM és oportunista

El 1997, dos anys després que el PP arribara a la Generalitat, Zaplana i Olivas (que ha acabat dirigint i finiquitant Bancaixa, ja veus!) van modificar la llei valenciana que regulava les caixes. L'operació va ser molt senzilla: amb l'excusa de "despolititzar-les" el PP es va assegurar que els consells d'administració anaven a ser-li afins. Els representants de les administracions públiques es triaven per majoria absoluta. Des de 1999 el PP no ha necessitat dels vots de l'oposició per nomenar representants, tot i que quasi sempre ha arribat a algun tipus d'acord per a oferir una certa participació. Gràcies a això han controlat la CAM i Bancaixa i han aconseguit que les caixes "despolititzades" feren allò que convenia en cada moment al PP (normalment amb el PSPV fent la vista grossa). Ara, quan les han arruïnat, han consentit que les seues "professionals" cúpules directives (la de la CAM, almenys) es forraren irregularment i s'han privatitzat i desvalencianitzat, volen tornar a un sistema de representació proporcional. Per a què? I no els cau la cara de vergonya, què va!

NOTA DE PREMSA

El portaveu adjunt del grup parlamentari d’Esquerra Unida en Les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha criticat hui la proposta de modificació de la llei valenciana de caixes per a que els grups polítics compten amb representació en els òrgans de gestió. Per a Torró, “resulta oportunista fer aquest tipus de propostes després que el Partit Popular haja teledirigit l’enfonsament de la CAM”. El portaveu adjunt ha assenyalat que “el conseller Verdeguer va confirmar ahir que els seus antecessors en el Consell van patrocinar el saqueig de la CAM evitant que l’Institut Valencià de Finances controlara, tal com marca la Llei, la gestió de la caixa”. Torró també s’ha preguntat “per què es llança precisament ara aquesta proposta”.

El portaveu adjunt del grup parlamentari d’Esquerra Unida en Les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha criticat “l’oportunisme i el patetisme que suposa la proposta que va fer ahir el conseller Verdeguer per a que tots els grups polítics compten amb representació en els òrgans de gestió de les caixes”. Per a Torró, “resulta patètic que el conseller d’Economia propose açò després que els seus antecessors hagen abocat a la CAM a la seua intervenció i a la més que previsible venda a mans privades”. “Quan les caixes prenien decisions importants, el PP va fer una Llei per a excloure als grups de l’oposició i ara que han convertit les caixes en closques buides de contingut, volen torcar-ho amb aquesta pantomima”, ha afegit.

“El fariseisme del PP es demostra en el fet que haja presentat una PNLL per a defensar l’obra social i els llocs de treball de la CAM amb un afany de protagonisme que pretén ocultar la seua pròpia responsabilitat”, ha afirmat Torró. “Aquesta proposta –ha explicat el portaveu adjunt- prové dels propis treballadors i Esquerra unida va negociar fa menys d’un mes la seua tramitació com a declaració institucional de tots els grups però el propi PP s’hi va oposar per a assegurar-se la foto”.

Per una altra banda, el portaveu adjunt ha explicat que “el conseller Verdeguer confirmà ahir, durant la Comissió d’Economia, el descontrol absolut de l’Institut Valencià de Finances”. Torró ha assenyalat que aquesta manca de control reconeguda per part del conseller d’Economia va propiciar el saqueig de la caixa i la posterior intervenció del Banc d’Espanya”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)