Esquerra Unida alerta d’una nova treta del PP per a assegurar-se el control dels Parcs Naturals

Amb el PP no guanyem per a sorpreses. Fa poc més d'un any, la Intersindical va guanyar un pleit contra els nomenaments de Directors-Conservadors dels Parcs Naturals valencians fets pel conseller Cotino. La sentència reconeixia que segons la legislació sobre la funció pública valenciana no és podia nomenar com a personal eventual cap càrrec que no fóra qualificat específicament com a tal. Des de 1994, amb Lerma, els directors sempre havien estat nomenats a dit. Però la pròpia Llei d'Espais Naturals no especifica que aquests càrrecs hagen de ser eventuals. Tot i que Cotino va presentar un recurs contra la sentència, saben que és una batalla perduda. Per aquesta raó, i malgrat que han continuat defensant la legalitat dels nomenaments (cada vegada més injustificables, com ha ocorregut amb els recents de la nova consellera Bonig), ja s'han preparat una via d'escapada. Si la llei no ens permet fer alguna cosa, doncs la canviem. Tant és si és raonable que una figura tècnica com aquesta siga coberta amb un concurs que garantisca la igualtat en l'accés i el mèrit. I la canvien de la pitjor manera possible. D'amagatotis, mitjançant la famosa Llei d'Acompanyament dels pressupostos en la que fiquen desenes de modificacions que no tenen cap implicació pressupostària, furtant el debat públic i parlamentari. I canviant l'essencia mateixa del càrrec: ara ja no serà de Director-Conservador sinó de "dinamitzador". Així ja no caldrà seguir argumentant (pensaran) que les persones no tinguen cap qualificació per al lloc. Lamentable!

NOTA DE PREMSA

El portaveu adjunt del grup parlamentari d’Esquerra Unida del País Valencià en Les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha alertat d’una nova treta que ha colat el PP en la Llei d’Acompanyament per tal de controlar a tota costa la direcció dels parcs naturals valencians. Així, els conservadors proposen la modificació de l’apartat 2 de l’article 48 de la Llei 11/1994, d’Espais Naturals Protegits ja que, segons ha explicat Torró, “com que la polèmica figura del director conservador dels Parcs Naturals valencians està en risc per una possible sentència del Tribunal Suprem, el PP ha aprofitat la Llei d’Acompanyament per a colar una nova figura no menys estrambòtica: la de responsable de la dinamització del Parc”. Segons ha explicat el diputat d’EUPV,la formació d’esquerres ha presentat una esmena a eixa proposta de modificació perquè “en la pràctica, la nova figura que pretén crear el PP, que seria personal eventual de la Conselleria, substituirà a la dels directors conservadors, però el pessebre clientelista podrà continuar treballant a ple rendiment”. A més, Torró també s’ha preguntat si “seran exactament els mateixos incompetents que el PP ha col·locat recentment de directors dels Parcs els que assumiran els càrrecs de responsables de la dinamització”.

El portaveu adjunt del grup parlamentari d’Esquerra Unida en Les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha advertit que “amb els intents de controlar a tota costa la direcció dels Parcs Naturals, el que realment està provocant el Partit Popular és carregar de treball al personal de serveis territorials i a la pròpia Conselleria”. A més, el diputat autonòmic d’Esquerra Unida ha criticat la tècnica del PP que consisteix en “colar aquesta treta en la Llei d’Acompanyament perquè saben que el Tribunal Suprem, més que probablement, els tombarà la figura de directors conservadors dels Parcs”. “El problema –ha afegit Torró- és que la nova figura que proposa el PP, que és personal eventual, també seria tombada fàcilment per la justícia”.

Per al diputat, “l’estratègia del PP és controlar la direcció dels Parcs Naturals a tota costa, inclús sent conscients que a llarg termini no és sostenible”. Torró també s’ha preguntat “si els mateixos incompetents que va col·locar el PP com a directors conservadors dels Parcs assumiran els llocs de responsables de la dinamització en qualitat de personal eventual”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)