Sanitat privada? Ni de conya!

Ahir vaig fer una visita a l'Hospital de Dénia. La saviesa popular ja l'ha rebatejat, fent un joc de paraules "Marina Salut" ha esdevingut "Marina Taüt". Les coses que ens van explicar els membres del Comitè d'Empresa són molt preocupants i d'això va la nota de premsa. Alguna gent pensa que els qui critiquem i ens oposem a les privatitzacions ho fem per prejudicis ideològics. Però la realitat s'imposa com un martell piló. Que l'organització dels serveis privatitzats suposa que l'objecte de la prestació deixa de ser el propi servei que esdevé un mitjà per a obtindre beneficis pot discutir-se teòricament. En la pràctica és incontestable. L'empresa que gestiona l'àrea de salut de la Marina Alta rep de la Generalitat uns 620 € anuals per cada resident (amb SIP, se suposa) a la comarca. La pràctica implica que aquestes persones no tenen prioritat en l'atenció, s'atén abans a una persona que vinga d'una altra àrea o a una amb segur privat: suposen ingressos extra. Com es pot entendre que es primen als metges les altes als serveis d'urgència (infradotats, per cert)? I això són nomes algunes de les perles que ens van explicar. Ah, i que ningú no s'equivoque: quan el sistema sanitari siga totalment privat i les queixes siguen abrumadores, que no es queixe ningú dels "polítics" sense haver pensat abans que ha fet per evitar que s'arribe a aquesta situació.

NOTA DE PREMSA

El Comitè d'empresa de Marina Salut ha traslladat a Lluís Torró, diputat d'EUPV a les Corts Valencianes, i a Estefanía Blanes León i Mónica Díaz Roldán, candidates al congrés per la província d'Alacant d'EUPV-Verds, la situació de precarietat que està patint la sanitat a la Marina Alta.

Els representants sindicals durant més d'una hora, han analitzat la situació en la qual es troba la sanitat en la Marina Alta, i han observat que la qualitat assistencial que se li ofereix a l'usuari ha minvat, en relació a la que s'oferia a l'antic Hospital de la Pedrera.

Per la seua banda, Lluís Torró ha afirmat que “EUPV ha pres nota de tot el que s'ha parlat, i va a iniciar una sèrie d'accions parlamentàries; preguntes escrites, orals i proposicions no de llei (PNLL), tant en comissió com en ple de les Corts valencianes, per a aclarir,que sap la Conselleria de Sanitat, que està passant, i el que hauria d'estar passant”. A més, “EUPV participarà de qualsevol de les accions que plantegen els usuaris i sindicats en defensa de la Sanitat Pública, ja que, el que es gestiona, són fons públics per a donar un servei públic de qualitat”, “perquè no es pot entendre l'opacitat de l'empresa Marina Salut referent als sous dels càrrecs directius (què oculta?), com a les raons del tancament d'habitacions i de l'acomiadament de treballadors”.”L'Hospital Marina Salut de Dénia és un cas més de l'expropiació sistemàtica de riquesa dels treballadors, que han orquestrat tant el PP com el PSOE, en els últims anys, que juntament amb el pensionazo, les retallades en educació, la reforma laboral, dibuixen un panorama ombrívol per als treballadors i treballadores del País Valencià, si no es rebel·len”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)