El PAI de Iàtova és insostenible

No descansen. Tot i la duresa de la crisi de la construcció, els especuladors segueixen insistint. És com si no pensaren aturar-se mentre hi haja un pam de terreny susceptible de ser devorat pel formigó i l'asfalt. En aquest cas, la conselleria ja va descartar aquest PAI per les seues dolentes repercussions ambientals. Entre elles, la manca d'aigua. Però no era, ni de bon tros, l'única. És a dir, que ara s'haja aconseguit una concessió per part de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer no pot justificar que tracten de seguir avant amb el pla.

NOTA DE PREMSA

El portaveu adjunt del grup parlamentari d’Esquerra Unida en Les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha criticat l’autorització per part de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) d’extraure aigua per a un PAI a Iàtova. Per a Torró, “es tracta d’una política de fets consumats”. A més, el diputat d’EUPV ha advertit que aquesta decisió suposarà “més conflictes”. “L’autorització per part de la CHX beneficiarà també a un hotel balneari i a un camp de golf, tal com preveu el PAI”, ha explicat Torró, per a qui “no té sentit continuar amb la mateixa obsessió insostenible per l’especulació urbanística, especialment en plena crisi econòmica”.

El síndic adjunt del grup parlamentari d’Esquerra Unida en Les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha destacat que la Conselleria de Medi Ambient va prohibir aquest PAI l’any 2007. Per a Torró, “el model d’especulació urbanística està més que caducat i resulta insostenible mediambientalment”. “Malauradament alguns ajuntaments encara no s’han adonat d’aquesta realitat i tiren endavant PAI’s destinats al fracàs absolut”, ha afegit el diputat. Així, ha afegit el dirigent d’esquerres, “esperem que la Conselleria de Medi Ambient, malgrat la concessió d’aigua per part de la CHX, mantinga la posició de l’any 2007”, ja que “les raons que donava abans en relació a la situació geogràfica propera a un espai natural no han canviat per la decisió de la CHX”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)