dissabte, 3 de desembre de 2011

Esquerra Unida exigeix explicacions immediates dels consellers de Governació i Territori sobre els comiats en Vaersa

NOTA DE PREMSA

El portaveu adjunt del grup parlamentari d’Esquerra Unida, Lluís Torró, ha reclamat que els consellers de Governació i Territori compareguen en Les Corts per explicar els comiats “fulminants i injustos a 42 treballadors de Vaersa, els quals a més han rebut la comunicació amb un mètode, el d’un missatge a mòbil, absolutament frívol i desconsiderat. Exigim resposta sobre aquestos comiats i que es rectifiquen, perquè d’altra manera el Consell seguirà deixant sota mínims la importantíssima tasca que realitzen per a protegir el nostre territori forestal”.

Torró assegura que Bonig i Castellano “hauran de detallar-nos a l’oposició per què ni el Comitè d’Empresa, ni els sindicats, ni els treballadors afectats sabien sobre aquestos comiats, i com un dia abans de rebre el SMS se’ls comunicà que havien de signar un canvi en els seus contractes de 12 a 9 mesos de duració”.

El diputat d’esquerres considera “imprescindible la continuació d’aquestos treballadors. Estem davant d’altre retall més, que se suma als de l’any passat en contractació de personal destinat a la prevenció d’incendis en Vaersa. En aquella ocasió els diners, que haurien d’haver anat a la prevenció, acabaren anant a la compra d’un centenar de cotxes a costa del treball de les persones i de la protecció dels boscos i masses forestals del País Valencià. Gestionar així els diners és un atac en tota regla al medi ambient”.

Torró, a més, s’ha sumat també a la denúncia ja realitzada per CCOO en la què el sindicat avança que el cost de les indemnitzacions pels comiats serà molt més que els diners que es necessiten -200.000 euros- per a cobrir els tres mesos que falten per a que acabe la campanya. “Molts treballadors han guanyat sentències on se’ls reconeix que no són treballadors eventuals, sinó fixes, i això significa que les indemnitzacions seran molt elevades”, subratlla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada