Esquerra Unida exigeix explicacions immediates dels consellers de Governació i Territori sobre els comiats en Vaersa

NOTA DE PREMSA

El portaveu adjunt del grup parlamentari d’Esquerra Unida, Lluís Torró, ha reclamat que els consellers de Governació i Territori compareguen en Les Corts per explicar els comiats “fulminants i injustos a 42 treballadors de Vaersa, els quals a més han rebut la comunicació amb un mètode, el d’un missatge a mòbil, absolutament frívol i desconsiderat. Exigim resposta sobre aquestos comiats i que es rectifiquen, perquè d’altra manera el Consell seguirà deixant sota mínims la importantíssima tasca que realitzen per a protegir el nostre territori forestal”.

Torró assegura que Bonig i Castellano “hauran de detallar-nos a l’oposició per què ni el Comitè d’Empresa, ni els sindicats, ni els treballadors afectats sabien sobre aquestos comiats, i com un dia abans de rebre el SMS se’ls comunicà que havien de signar un canvi en els seus contractes de 12 a 9 mesos de duració”.

El diputat d’esquerres considera “imprescindible la continuació d’aquestos treballadors. Estem davant d’altre retall més, que se suma als de l’any passat en contractació de personal destinat a la prevenció d’incendis en Vaersa. En aquella ocasió els diners, que haurien d’haver anat a la prevenció, acabaren anant a la compra d’un centenar de cotxes a costa del treball de les persones i de la protecció dels boscos i masses forestals del País Valencià. Gestionar així els diners és un atac en tota regla al medi ambient”.

Torró, a més, s’ha sumat també a la denúncia ja realitzada per CCOO en la què el sindicat avança que el cost de les indemnitzacions pels comiats serà molt més que els diners que es necessiten -200.000 euros- per a cobrir els tres mesos que falten per a que acabe la campanya. “Molts treballadors han guanyat sentències on se’ls reconeix que no són treballadors eventuals, sinó fixes, i això significa que les indemnitzacions seran molt elevades”, subratlla.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)