Esquerra Unida reclama al Consell que no permeta altre transvasament del Xúquer-Vinalopó

NOTA DE PREMSA

El portaveu adjunt del grup parlamentari d’Esquerra Unida, Lluís Torró, assenyala que la preocupació de la plataforma Xúquer Viu sobre la possibilitat de construcció d’un nou transvasament del Xúquer cap a les comarques del sud, “ha d’atendre’s per part del Consell i exigim que clarifique que no cedirà davant les pressions d’aquesta nova proposta liderada per Federico Trillo, i que mirarà davant el Govern central per la situació mediambiental del riu”.

Esquerra Unida ha anunciat que demanarà explicacions en Les Corts als responsables de Medi Ambient i Agricultura sobre la postura del Consell al respecte. La formació d’esquerres coincideix amb Xúquer Viu en la preocupació per la delicada salut que travessa el riu.

Torró descriu: “és imprescindible elaborar el nou pla de Conca del Xúquer, perquè la situació sota mínims del cabdal del Xúquer és conseqüència de la sobreexplotació de l’aqüífer de la Manxa, fruit del pacte Bono-Zaplana, i de la paralització provocada per la discussió entre la Junta de Comunitats de Castella la Manxa i la Junta de regants de la Manxa Oriental, front a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer en la delimitació de la conca”. El diputat d’EUPV recorda que l’únic criteri científic i racional a seguir és el marcat per la Directiva Marc de l’Aigua.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)