Cal aprovar la compareixença de Camps, Olivas i Zaplana en l’obertura de la comissió d’investigació de la CAM

El PP ha presentat un pla de treball per a la comissió d'investigació de la CAM que no fixa compareixences fins després de l'estudi d'una sèrie de documents. El PSOE ha plantejat una proposta semblant. Amb matisos importants (els interessos del PSOE són més ambiciosos i tenen un major calat polític que els del PP) ens sembla que hi ha compareixences que s'han de determinar des del primer moment: presidents de la Generalitat, consellers, alts càrrecs de la CAM i supervisors de l'Institut Valencià de Finances i del Banc d'Espanya. D'això va la nota de premsa que segueix. Us convide també  a veure un vídeo amb el resum de la roda de premsa que vam fer el passat dijous sobre la qüestió.


NOTA DE PREMSA

Torró assegura que el PP “està tractant de tirar terra sobre la permissivitat de l’IVF davant les més que sospitoses pràctiques de la direcció de la CAM”

El portaveu adjunt d’EUPV a Les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha assenyalat també que independentment que es deixe la porta oberta per fixar compareixences després de l'estudi de la documentació en la Comissió d’Investigació de la CAM, tal i com han proposat PP i PSOE, “s’ha de concretar unes mínimes al principi”. Esquerra Unida demanarà el pròxim dimecres que la comissió aprove per consens les dels ex presidents Camps, Olivas i Zaplana, la del Governador del Banc d’Espanya, la del President de la CNMV, les dels consellers d’Economia, Vicente Rambla, Gerardo Camps i Vela, les dels últims directors de l’Institut Valencià de Finances, les dels últims presidents i directors generals de la CAM, i les dels representants sindicals i dels afectats.

Per a Torró, el PP amb la seua proposta de treball “intenta tapar la permissivitat de l’IVF davant les pràctiques més que sospitoses de la direcció de la CAM respecte la concessió de préstecs, avals, etc. i s'oblida a més dels afectats per l'estafa de les quotes participatives”, critica.

El diputat d’esquerres subratlla que el PP “no es preocupa tampoc pel procés de fusió, ni tracta en absolut de exigir comptes sobre els préstecs i avals, ja que impliquen molt directament l'actuació de l’IVF. La documentació que sol·licita es limita al període 2008-2011. És evident que, amb això, evita entrar en la trajectòria empresarial del CAM a llarg termini i, per aquesta raó, fa impossible valorar adequadament les causes de la seua fallida”, descriu.

Torró a més ha lamentat que PSOE i PP deixen aspectes de summa importància fora de l’estudi de la comissió. “El PSOE no sembla interessar-se massa pel procés que va des del moment en que es frustra el SIP amb Cajastur fins l'actualitat. Sorprèn que no hi haja cap referència a la qüestió de les quotes participatives que és, sense dubte, el principal problema que genera l'actual situació de la CAM a curt termini; i tampoc no demostra cap interès en el procés de venda al Banc de Sabadell”, assenyala.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)