Esquerra Unida presenta una PNLL per a rescindir el contracte de la Fórmula 1 i reprovar a Francisco Camps per haver-lo signat

Bé, ja està. S'ha acabat el calvari de Camps i Costa, pobres... La meua opinió al respecte és clara. D'una banda, evidentment, no em feien cap pena els dos acusats (ho dic per si no heu agafat la ironia). Més enllà de les afinitats/enemistats personals i/o polítiques, qui no vullga pols que no vaja a l'era. No m'ha sorprès gens el veredicte. De fet els periodistes que han seguit el judici ho comentaven obertament. No vull entrar, però, en valoracions sobre la figura del jurat popular (per a qui tinga interès li recomane aquest article de José Yoldi que em sembla molt clarificador). D'una manera o una altra hi ha hagut un procés judicial i una ressolució del mateix, el resultat decebedor no l'invalida. Però aquest veredicte tampoc no exculpa políticament els acusats. La investigació policial i judicial ha demostrat fefaentment l'existència d'una trama corrupta i la implicació en la mateixa de la cúpula del PP, amb Camps al capdavant. Caldria exigir al PP que netejara les seues files i a Camps i a Costa que tingueren la decència de retirar-se de la vida pública. No ho faran, crec. Mentrestant seguim pagant les conseqüències d'una gestió desmesurada, balafiadora i irresponsable. Un exemple: la Fórmula 1. Per aìxò demanem que es rescindisquen els contractes i que es reprove el responsable (polític) de la desfeta. Potser Camps no acabe condemnat per la justícia, però sí que hauríen de fer-ho (testimonialment, si més no) els dipositaris de la sobirania dels valencians. No us sembla?

NOTA DE PREMSA

Lluís Torró (EUPV): “Per culpa de Camps i el seu balafiament generalitzat s’ha de pagar a Ecclestone però no a la sanitat o l’educació públiques”

El diputat i portaveu adjunt del grup parlamentari d’Esquerra Unida en Les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha presentat hui una Proposició No de Llei per a rescindir el contracte amb Formula One Management per a fer el gran Premi d’Europa de Fórmula 1 a València fins 2014. La PNLL també insta a trencar l’acord que Francisco Camps va signar en 2011 amb Bernie Ecclestone i a reprovar a l’ex president de la Generalitat per ser responsable d’haver signat contractes o acords lesius per a les arques valencianes, i haver actuat contràriament als interessos generals. Per a Torró, “Camps és culpable d’haver-nos embolicat en el nefast negoci de la Fórmula 1, que ara per ara s’ha convertit en un atzucac sense eixida”.

El diputat i portaveu adjunt del grup parlamentari d'esquerres, Lluís Torró, ha presentat una PNLL instant a “rescindir el contracte que l’ex-president Francisco Camps va signar amb Formula One Management per a fer el Gran Premi d’Europa de Fórmula 1 a València fins a 2014, sense pagar cap quantitat en concepte de penalització o indemnització i, en conseqüència, a posar tots els mitjans al seu abast per a defensar-se de les possibles accions judicials que puga emprendre l’empresa Formula One Management contra aquesta rescissió del contracte”. A més, també es demana “trencar l’acord que l’ex-president Camps va signar en 2011 amb Bernie Ecclestone, d’acord amb el qual, en el cas que Catalunya renunciara a continuar celebrant la prova de Fórmula 1 al seu circuit de Montmeló, València hauria de fer-ho fins a l’any 2020”. “I –afegeix la PNLL de la formació d’esquerres-, a l’igual que en el punt primer, rescindirà el pacte sense pagar cap quantitat en concepte de penalització o indemnització, i posarà tots els mitjans al seu abast per a defensar-se de les possibles accions judicials que puga emprendre l’empresa Formula One Management contra aquesta rescissió”. Finalment, la Proposició No de Llei registrada pel diputat d’esquerres insta a “reprovar a l’ex-president Francisco Camps, per ser responsable de signar els contractes o acords greument lesius per a les arques públiques, i haver actuat contràriament als interessos generals”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)