La Torre de la Música era un projecte inviable i elitista

Un caprici més que cau arrossegat per la crisi fiscal de la Generalitat. El PP sempre ha disparat amb pòlvora de rei i s'ha preocupat més del continent que del contingut. Aquesta torre ha caigut abans de començar (bé, tret dels estudis previs que caldria saber que han costat). Açò sembla una república bananera: projectes espectaculars que consumeixen recursos que s'haurien de dedicar a qüestions més bàsiques i prioritàries. Tenim estudis de la Berklee, amb un grapadet de músics (podeu consultar a notícia a Levante-EMV), però l'ensenyament musical està xorrant sang. Açò ja sembla una sèrie o una pel·lícula d'aquestes de moda sobre vampirs. Que pressumesquen de tindre la Berklee a València mentre retallen brutalment els Centres de Música Autoritzats i els Conservatoris Municipals resulta patètic. Fins quan suportarà la ciutadania aquests disbarats?

NOTA DE PREMSA

El portaveu adjunt del grup parlamentari d’Esquerra Unida en Les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha valorat hui l’abandonament del projecte de la Torre de la Música. Per a Torró, “és una bona notícia perquè es tractava d’una despesa inútil basada en una política de propaganda i d’aparador”. “La Berklee haguera sigut un bon projecte si s’haguera fet amb una política cultural adequada, però té un enfocament molt elitista”, ha explicat el portaveu adjunt. A més, l’abandonament del projecte original és “un pas enrere en la política de grans fastos del Consell”, ha constatat Torró. “Això demostra la inviabilitat d’aquesta política”, ha afegit.

El portaveu adjunt del grup parlamentari d’Esquerra Unida en Les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha valorat l’abandonament del projecte de la Torre de la Música i ha criticat la “política cultural elitista que practica el Consell”. A més, Torró s’ha referit a la “improvisació permanent del Consell que finalment ha acabat ubicant a la Berklee València al Palau de les Arts”. Per al portaveu adjunt, “resulta insultant com el Consell destina ingents fons a aquest projecte mentre els centres de música autoritzats i els conservatoris municipals valencians estan ofegats econòmicament per la Generalitat”. “Una política educativa adequada en el terreny musical hauria de començar precisament per la base, que és una responsabilitat que el Consell havia delegat en municipis i en societats musicals, i que ara està abandonant de forma irresponsable”, ha explicat Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)