Les universitats públiques haurien de ser la gran inversió per al futur

Mentre les universitats valencianes (les públiques, evidentment) estan ja fent mans i mànigues per tractar d'adaptar el decret de Rajoy que suposarà un retall considerable en el capítol de personal, la Conselleria els hi amenaça amb més retalls en el seu finançament. I mentrestant les notícies econòmiques que arriben des d'Europa i els organismes financers internacionals són cada vegada més inquietants. Les conseqüències de les seues recomanacions poden ser terribles. Sense una ampla mobilització i la implementació d'una política radicalment diferent el futur que ens espera és ben negre.
NOTA DE PREMSA

El portaveu adjunt del grup parlamentari d’Esquerra Unida en Les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha criticat les retallades que agredeixen l’Estat del Benestar amb la política neoliberal del Consell. Segons ha assenyalat el diputat d’esquerres, “com era previsible, la Universitat no anava a escapar de les retallades del Consell” i ha recordat que “en l’àmbit salarial, els docents valencians estan sent pagats menys que els professors en altres comunitats autònomes”. Per a Torró, les universitats públiques valencianes estan “insuficientment finançades”. Per una altra banda, el portaveu adjunt d’EUPV ha demanat que l’acord “no afecte a l’autonomia universitària”.

Per al portaveu adjunt del grup parlamentari d’Esquerra Unida en Les Corts Valencianes, Lluís Torró, “cal tindre en compte que si l’educació és la gran inversió de futur, les universitats resulten vitals en aquesta equació”. Torró ha recordat que les universitats públiques valencianes “estan insuficientment finançades mentre el Consell s’ha dedicat a promoure les inversions privades”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)