El Consell ha de practicar la transperència informativa en el brot de legionel•la a Calp

No resulta gens tranquilitzadora la tendència del Consell a fer com si no passara res. El repertori d'excuses/raons passa per la universal "no crear alarma social" i la ja no tan justificatòria "no fer mal innecessàriament a una empresa" (de vegades, a una població; allò de la propaganda negativa, ja sabeu). Jo ja ho vaig viure personalment quan es va detectar el primer brot de legionel·la a Alcoi ja fa dotze anys. Per no provocar perjudicis a diverses empreses no es va protegir suficientment la població de risc (persones majors, amb malaties cròniques broncopulmonars o gent amb immunodeficiències). De fet, a mi mateix només em va arribar el nom d'una empresa concreta de les diferents que es van veure implicades als primers brots (i això que jo era aleshores regidor d'aigua: em van mantindre a marge de forma del·liberada, encara no entenc com vam suportar durant nou mesos aquella pantomima de govern). Tant difícil era explicar el que ha dit Rosado recentment, especialment que el bacteri de Calp sembla especialment agressiu? Tanta ocultació i tanta dificultat en accedir als estudis epidemiològics (o altres informes) sols pot explicar-se, també, per una voluntat manifesta de minimitzar els errors propis. Mala consciència?

NOTA DE PREMSA

El portaveu adjunt d’EUPV a Les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha assenyalat que l’alarma social creada a Calp, “està provocada per l’ocultació dels fets des del principi per part del govern valencià. Després del cas d’Alcoi, demanem que es facen bé les coses a Calp i que no es repetisca una política de comunicació sobre el brot confusa i gens tranquilitzadora”. Torró, qui ha demanat ja la compareixença del conseller Rosado en Les Corts, ha reclamat també que es faça públic l'estudi epidemiològic per tal d'aclarir tots els extrems i evitar la desinformacíó.

Torró subratlla: “no podem permetre que ocòrrega el mateix que Alcoi, on durant massa temps les autoritats sanitàries practicaren una política informativa absurda que ara repeteixen a Calp. Demanem que es facen públic els estudis sobre aquest brot de legionel·la per tal d'informar adequadament i responsablement a la població de la forma més àgil, breu i documentada que siga possible”.

Per a Esquerra Unida, fins ara la gestió del Consell “està deixant molt que desitjar. Les informacions són contradictòries, no s’ajusten a les de les autoritats britàniques, i demanem que açò acabe, perquè és precisament el que provoca l’alarma social”, apunta Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)