És lamentable que el FROB estiga destapant encara més irregularitats per part de l'ex directora general de la CAM

L'espectacle de Mª Dolores Amorós demandant el FROB per acomiadament irregular és esperpèntic. La gent, amb indignació creixent (i més que justificada), clama contra els sous dels polítics. És evident que els polítics (la política que s'ha dut a terme) són els principals responsables del desgavell que tenim al davant. Fonamentalment per una raó: no han actuat en benefici de la col·lectivitat sinó al servei dels interessos d'una exigüa minoria. Demanar contenció o retalls en el sous dels polítics està justificat, però aquest no és realment el problema. El problema no està en els sous. Es troba, d'una banda, en la corrupció desaforada que regna. El saqueig de les arques públiques ha estat formidable: privatitzacions, adjudicacions irregulars, infraestructures caríssimes, innecessàries i amb sobrecostos,... I la llista podria continuar. Però, en el fons, on es troba el gros del problema no és tampoc ací. S'ha practicat una política que ha beneficiat a un grapat de grans empreses, a la llarga amb perjudicis per a tothom (també per a xicotetes i mitjanes empreses). Una fiscalitat cada vegada més regressiva que ha perdonat desenes de milers de milions d'impostos als més rics que, a més, defrauden a la hisenda pública a dojo. Perquè no mirem també els sous dels banquers i no sols els sous dels polítics? És decent que una persona puga tindre un salari de més de mig milió d'euros anuals bruts? És decent que la legislació permeta que directius maldestres que han gestionat malament empreses financeres se'n vagen al carrer amb indemnitzacions multimilionàries (en euros, no en pessetes)? No podem assenyalar la lluna i quedar-nos mirant el dit.

NOTA DE PREMSA

El diputat d'Esquerra Unida, Lluís Torró, ha assenyalat que el judici sobre l'acomiadament de l'ex directora general de la CAM, María Dolores Amorós, “està destapant més actuacions irregulars de les inicials”. Així, “crida l'atenció el fet que el representant del FROB li atribueix més irregularitats de les que van justificar el seu acomiadament”. Per a Torró, “resulten injustificables les exigències de l'ex directora general”.

El diputat i portaveu adjunt del grup parlamentari d'Esquerra Unida en les Corts Valencianes, Lluís Torró, s'ha preguntat “quan s'acabarà de conéixer tots els aspectes foscos de la gestió de la CAM”. Així, Torró ha subratllat la necessitat d'una “banca pública que no mantinga negocis privats”. Finalment, el diputat de la formació d'esquerres ha demanat als jutges que “actuen de forma contundent” i ha assenyalat que “esperem que aquest cas siga l'inici d'una sèrie d'actuacions dures contra la gent que ha dirigit la banca valenciana a la ruïna”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)