Bonig no aclareix el futur urbanístic de Castelló

El proppassat dimarts vam tindre una Comissió de Medi Ambient a "Les Corts" diguem-ne "divertida". Un dels temes que es van abordar va ser el del desficaci legal del PGOU de Castelló. Un PGOU (el del 2000) declarat de nul dret pel Tribunal Suprem per no haver complit amb el tràmit preceptiu d'una segona exposició pública i que va tornar a ser declarat nul perquè l'Ajuntament i la Conselleria van fer una "ficció legal" per tractar de resoldre el tràmit. El resultat és un gravíssim buit legal que genera inseguretat jurídica. Bonig no explicar com anava a resoldre-ho, tan sols em va assegurar (a mi, perquè ho va fer fora de micro, quan ja havia acabat la compareixença) que anaven a complir la sentència. No va aclarir com. Ja ho deia l'Ovidi: va com va!

NOTA DE PREMSA

El diputat d'EUPV a les Corts Valencianes ha demanat a la Consellera de Medi Ambient que faça els deures “perquè situacions com l'anul·lació del PGOU de Castelló no tornen a succeir. Bonig no ha volgut donar explicacions en la comissió de hui a micròfon obert de per què la conselleria va donar el vist-i-plau a un pla anul·lat per la justícia, ni tampoc què pensen fer per reconduir aquesta situació. Fora de micròfon, i per tant sense que conste en el diari de sessions, ha dit que es complirà la sentència. Malgrat això la indefinició segueix planejant en l’actitud del Consell”, ha assenyalat.

Torró ha afirmat: “fins ara només han fet subterfugis legals per evitar aplicar aquesta sentencia, i això va en contra dels interessos de la ciutadania de Castelló i ha portat directament a aquesta situació d'extrema incertesa”.

El parlamentari d'esquerres també ha volgut interessar-se per saber què té planejat el Consell per reconduir aquesta situació. “No sabem què té pensat fer el govern valencià i l'Ajuntament de Castelló per solucionar aquest desgavell que paralitza l'urbanisme de Castelló, perquè el temps s'ha acabat i la consellera ha abandonat la taula”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)