Esquerra Unida adverteix les prospeccions petrolíferes afectaran a les Columbretes

I tornem sobre el petroli. Reconec que és un tema potser massa recurrent, però és el que hi ha. I amb els anuncis d'Arias Cañete (sí aquell de les gònades) als ecologistes sel's amuntegarà la feina, i molt! Els companys de Castelló han advertit especialment el que pot passar amb Columbretes i hem fet aquesta nota per remarcar-ho. El ministre d'indústria, José Manuel Soria, que va estar fa poc a València (no us perdeu la foto publicada per El País i que us penge ací: Fabra i Soria a mitjan camí entre els "men in black" i els pallassos de la tele) i va dir que no s'autoritzaria cap explotació a prop de la costa. El problema és que la pradera de posidònia i alguns dels principals ecosistemes a protegir (Columbretes, verbigràcia) es troben ben allunyats de les platges turístiques.


NOTA DE PREMSA

Torró demana al Consell que inste al Govern a buscar la fórmula per a revocar l’autorització dels sondejos

El diputat autonòmic d’EUPV Lluís Torró, ha assenyalat que la decisió del Ministeri d’Indústria de no revocar les autoritzacions “ens té summament preocupats. Ens sorprèn la belicositat amb la què actuà el PP durant el govern de Zapatero contra aquestes prospeccions i ara el silenci i les excuses que posa per no tirar marxa enrere uns sondejos que si es realitzen a la distància reglada podrien seguir afectant a les Illes Columbretes”.

Torró assegura que les poblacions de cetacis de les illes castellonenques “podrien patir l’impacte de les prospeccions, així com el fons marí. Cal recordar que les Illes Columbretes estan protegides com a Reserva Marina pel seu valor i biodiversitat”.

Esquerra Unida ja ha demanat en reiterades vegades que el PP es posicione frontalment contra aquestos sondejos, ja siga en Les Corts Valencianes, com en el Congrés dels Diputats. “Hem demanat que es realitzen estudis tècnics perquè ens preocupa que la integritat ambiental de la nostra mar no estiga garantida”, remarca Torró.

El diputat d’esquerres afirma: “no podem estar a aquestes altures ballant entre el sí i el no a les prospeccions. Si el PP veritablement està en contra el que ha de fer és buscar la fórmula per a que aquestos permisos siguen revocats. La solució no es conformar-se i perjudicar el medi ambient”.

Comentaris

  1. Las prospecciones petrolíferas afectaran y tanto que afectaran, las prostecciones sísmicas no miran si hay cetaceos, las ballenas, delfines y atun rojo del Mediterráneo son especies protegidas, las prospecciones pretoriferas no respetan el medioambiente ni el medio marino, y eso que solo se raran catas, ya veremos si el caldo es bueno se queran emborrachar y perderan el conocimiento de tanta cata.
    Mirar los vídeos de esta noticia.
    http://championsforcetaceans.com/2011/08/22/action-alert-whales-and-dolphins-threatened-by-seismic-testing/

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)