Bonig ha de donar explicacions sobre l’autorització de la crema de residus italians en una cimentera d’Alacant

Si no heu llegit la novel·la podeu fer com jo i veure la pel·lícula. Entre les moltes històries entrelligades que es conten a l'obra de Saviano, Gomorra, es veuen els embolics de la màfia amb la gestió dels residus. Crec que ja us vaig comentar (si no ho faig ara) que quan vaig visitar la zona de La Murada a Oriola (per cert la setmana que vé hi preguntaré en el Ple de les Corts) ja em van vindre al cap les imatges de la pel·lícula. Però ara ja no és sols la iniciativa d'un empresari bizarre (que diríen els francesos), resulta que la pròpia Conselleria va permetre la crema de poliuretans (altament tòxics) a una cimentera en Alacant. Una activitat qüestionada pels ecologistes i per EU. Calen respostes i s'han de donar ja!
NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha assenyalat que aquesta autorització, concedida en 2010 per l’actual president de Les Corts i aleshores conseller de Medi Ambient, Juan Cotino, “és un fet gravíssim, no sols per la vulneració flagrant dels criteris de proximitat en el trasllat de 12.000 tones de residus, també pel seu tipus –poliuretans-, els quals són molt tòxics. Ens sumem a la preocupació ja manifestada per Ecologistes en Acció, i demanem respostes de la conselleria”.

Torró manifesta la seua perplexitat davant aquest trasllat de residus. “Ens preocupa no sols els fets en sí, sinó que, a més, aquestos s’han amagat amb opacitat, i ara dos anys més tard ens assabentem d’aquesta autorització que ha permès a la cimentera Cemex d’Alacant cremar aquestos residus procedents de Sarno (Itàlia). La consellera Bonig i el propi director general per al Canvi Climàtic, Jorge Lamparero, hauran de donar compte en Les Corts”.

Esquerra Unida, a més, recorda d’on vénen aquestos residus, “d’una zona amb una problemàtica molt coneguda, on la Màfia ha estès el seu control en la gestió dels residus. Recomanem al PP el llibre de Roberto Saviano, “Gomorra”, perquè sembla que no coneixen aquest tema”.

El parlamentari d’esquerres s’ha sumat a la preocupació d’Ecologistes en Acció i afegeix: “la política de residus d’aquest govern és nefasta i ara, a més, ens assabentem d’aquesta actuació que ratlla la bogeria i que vulnera tots els principis que han de primer en la gestió del fem. Des d’Esquerra Unida ens oposem, a més, a la crema de residus en cimenteres i a la incineració com a mètode d’eliminació d’aquestos, que és aquell pel qual el Consell aposta en el seu nou PIR”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)