Consuelo Císcar està absolutament desacreditada com a directora de l’IVAM i com a membre del CVC

A penes l'han anomenada membre del Consell Valencià de Cultura (CVC) i quan encara ni n'haurà pres possessio, ja ha saltat una notícia que li dóna lluentor a C. Císcar. De nou nepotisme i favoritisme a la gestió de l'IVAM. De nou participació a exposicions internacionals que semblen més excuses per a fer alguna cosa anàloga a allò que al món universitari se sol designar com a "turisme acadèmic" (en plata: aprofitar ocasions peregrines per a veure món a costa de l'erari públic). I a més, les obres que s'exposen no formen part del fons de l'IVAM. Si és que ni tan sols els preocupa aparentar honradesa.

NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida reclama la seua destitució i que no entre en el Consell Valencià de Cultura

El portaveu adjunt d’Esquerra Unida en Les Corts, Lluís Torró, ha demanat al president Alberto Fabra que “destituïsca d’una vegada per totes a Císcar per la seua més que demostrada manca de gestió, i pels seus continus tractes de favor i politització de l’espai museístic. El cas que hui ha estat denunciat en la premsa, l’exhibició de l’obra de la filla d’un dels consellers de l’IVAM i membre també del CVC, és l’enèsim protagonitzat per Císcar, qui per a més inri ara entrarà en el CVC. Demanem que deixe la direcció del museu i que se li substituisca en el consell”.

Per a Esquerra Unida, Císcar ja fa temps que hauria d’estar fora de l’IVAM, “per la salut i el prestigi del museu. Són massa els antecedents de tractes de favor que posen en tela de judici els seus criteris i la seua gestió al capdavant d’un museu que ha convertit en el seu cortijo particular”, critica Torró.

El diputat d’esquerres, en concret, considera que la participació de l’IVAM en la Bienal d’art de Dakar, “possiblement també siga una barbaritat en temps de crisi. Però per a més despropòsit, els artistes que participen en l’exposició patrocinada per l’IVAM sembla a més, que són els habituals pròxims a Císcar: Natividad Navalón –dona de Ramón de Soto, qui va tenir no fa molt una altra exposició a l’IVAM- Teresa Cháfer –també va tenir exposició del Consorci de Museu fa just un any- o Ana Lozano, filla de l’arquitecte José Mª Lozano, membre del Patronat de l’IVAM, del Consell Valencià de Cultura i gran defensor públic de Císcar”, subratlla.

El diputat d’EUPV ha qualificat “d’absolutament necessari que Fabra destituïsca immediatament a Císcar per la salut de l’IVAM. Diverses associacions de crítics, artistes i comissaris han demanat ja en reiterades ocasions la seua dimissió. Fabra hauria de fer-los cas”, ha afegit. “Císcar ha enfonsat el prestigi de l’IVAM, concedint exposicions a amics, afavorint la carrera del seu fill i amb una gestió nefasta en casos com el de les obres danyades en les exposicions a Xina”, recorda.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)