Esquerra Unida reclama una gestió “digna i professional” dels museus valencians

Aquesta setmana ha donat molt de si a Les Corts. El dimecres vam votar els membres del Consell Valencià de Cultura que estaven pendents. El PP, amb la col·laboració inestimable del nou PSPV de Ximo Puig, va colar un nom més a la seua llista. La cosa vé del moment en el que Compromís va trencar el consens (pactat prèviament) per a elegir els nous membres als començaments de legislatura. Més enllà del fet en concret (que no vull valorar, cadascú ja sap el que fa), els "populars" van muntar en còlera i van decidir boicotejar el nom proposat per Bloc-Compromís, el de Joan Francesc Mira. El lloc va quedar vacant i en va quedar vacant poc després un dels nomenats pel PSPV. Ara, Puig i Fabra s'han posat d'acord per cobrir eixes vacants i el PP ha proposat (agafeu-se bé) a Consuelo Císcar (germana de Ciprià Císcar i consort de Rafael Blasco). Que hagen obert la porta a aquest personatge, que ha protagonitzat una gestió nefanda al front d'un dels bucs insígnia de la cultura valenciana com és l'IVAM, és una notícia ben dolenta. Que ho hagen fet pràcticament la vespra del Dia Internacional dels Museus, és un sarcasme macabre. A aquesta nota ens sumem a les reivindicacions dels professionals de la cultura sobre la gestió museística al País Valencià.

NOTA DE PREMSA

El portaveu adjunt d’EUPV a Les Corts, Lluís Torró, coincidint demà amb el Dia Internacional dels Museus, ha arremès durament contra la política museística exercida pel PP. “Les retallades pressupostàries i una gestió per a qüestionar en alguns casos, està generant una situació in extremis, amb problemes de personal, d’espai, de recursos, etcètera. La situació que viuen museus com l’IVAM, dirigit amb evidents interessos polítics, ens preocupa moltíssim, i demanem una gestió digna, lliure, i per damunt de tot professional”.

Torró ha arremès durament contra el Consell a qui acusa de menysprear als professionals del sector. “L’Associació Valenciana de Crítics d’Art és constant en les seus crítiques, absolutament justificades, per la col·locació de directors en espais museístics sense concurs públic, per la clara politització. Ens sumem a les seues reivindicacions per a que es valoren als professionals i siguen aquestos una peça clau en la gestió”, reclama.

Esquerra Unida ha reclamat en reiterades ocasions la protecció dels espais museístics valencians. “Ens hem oposat al tancament d’espais com el Museu d’Història Natural, com la Sala Parpalló, així com a la designació de la directora del Museu de Belles Arts sense concurs públic, i ens oposarem a qualsevol gestió que vaja pel camí de perjudicar el valuós patrimoni que disposem i als experts que a ell es dediquen”, ha assenyalat Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)