Cal acabar amb el malbaratament de la F-1 a València

Ahir va haver Comissió d'Indústria a Les Corts. Com que es reuneix amb tanta assiduïtat vam debatre algunes Proposicions No de Llei presentades entre gener i març. Entre elles, una que havíem presentat per proposar que el Consell no adquirira Valmor (la societat d'Aspar que gestiona la Fórmula 1 a València) i, amb ella, el seu deute. Quan Camps va vendre el conte de fades de la F-1 va dir que no ens costaria ni un euro. Sols l'adquisició d'aquesta empresa ruïnosa d'amiguets del règim ja n'ha costat més de 40, milions, és clar. I el cost total? Tirant per dalt (i potser no tant) n'hem comptat uns 550 milions. L'inefable alcadessa d'Ibi, la diputada Mayte Parra, ahir es va fer un embolic espectacular donant xifres d'impacte mediàtic i econòmic. Sumen tanta cosa que acaben fent el ridícul. Dos exemples que tenen a veure amb la televisió. El primer: 28.000.000 d'audiència a Espanya. Es veu que no saben que els espectadors no se sumen com els viatgers anuals del transport públic (cada viatge, un bitllet, ja sabeu). Per comparació podeu veure com els comentaristes explicaven meravellats al dia següent del Portugal-Espanya de l'Eurocopa que el partit havia estat seguit per 14 milions de telespectadors, probablement batent rècords. I el segon: 1.000 hores de retransimissió. Féu els comptes, us eixiran quasi 42 dies sencers d'emissió ininterrompuda! No sé com aconseguiríen la xifra, però sembla difícil arribar-hi sense comptar totes les hores de televisió de totes les televisions del món que van rentransmetre el Gran Premi. Està clar, ens prenen per imbècils.

NOTA DE PREMSA

El diputat i portaveu adjunt del grup parlamentari d’EUPV, Lluís Torró ha defensat una Proposició No de Llei hui a la Comissió d’Indústria de Les Corts, en la què demanava que el Consell es comprometera a acabar de manera definitiva amb la celebració de la F-1. La PNL, rebutjada pel PP, “qüestiona que siga raonable, per dir-ho suaument, seguir pagant aquesta carrera, des del punt de vista econòmic i des del punt de vista ètic”.

Torró ha remarcat que el PP “viu d’esquenes a la realitat, i no sols això, s’aprofita de les arques públiques en un exercici de tremend capritx i malbaratament per a seguir costejant amb els diners de tots un esdeveniment absolutament innecessari i minoritari fins a dir prou. És ignominiós que aquest govern continue apostant per la F-1, mentre no té cap tremolor en aplicar retallades brutals en els pilars fonamentals de l’estat del Benestar”, ha criticat durament.

El parlamentari d’esquerres, que ha comptat amb el recolzament a la seua PNLL de la resta de grups de l’oposició, ha afirmat que el PP “segueix immers en la imatge vergonyosa del fast, de Barberà i Camps en el ferrari, de Fabra donant el premi a Alonso, de contar mentides sobre xifres d’audiència, assistència, etc. València està en un únic mapa: el del malbaratament i el deute asfixiant”; ha recriminat Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)