Cal exigir a Conselleria la restitució de les Brigades PAMER

I tornem a la problemàtica de prevenció i extinció d'incendis, encara que ara amb matisos més locals. També al llarg de la setmana s'han fet públiques la no disponibilitat de brigades PAMER i les queixes de les brigades dels parcs naturals de Font Roja i Mariola. Aquestes treballaran la meitat del temps i s'hauran de fer càrrec dels dos parcs. I només és una mostra del rastre de retallades que no semblen tenir fi. I no el tindran si no hi ha un canvi radical en les politiques que es practiquen. Si encara hi ha algú que pensa que no hi ha relació entre corrupció, privatitzacions, megainfraestructures inútils, rebaixes fiscals als rics, crisi financera, retallades de serveis bàsics, urbanització desaforada i crisi ambiental, que s'ha faça mirar: ha de tindre terra als ulls. Segur.

NOTA DE PREMSA

El diputat alcoià a les Corts, Lluís Torró, demana que s’augmente la protecció contra incendis en lloc d’eliminar recursos

El diputat alcoià per Esquerra Unida a les Corts Valencianes Lluís Torró ha presentat una moció exigint que s’incrementen les mesures de protecció contra incendis forestals. Torró ja va realitzar una interpel·lació al Ple de les Corts la passada setmana, amb una desena de mesures per tal de promoure la protecció de la massa forestal i agrícola valenciana amb actuacions que millorarien la prevenció i la resposta davant un incendi amb més recursos d’extinció.

Davant les retallades que també s’estan imposant en matèria de protecció contra incendis forestals, entre les quals destaca la lamentable eliminació de les Brigades PAMER que realitzen tasques de neteja i manteniment de paratges en prevenció a possibles incendis, “la política de Conselleria consisteix a confiar en la divina providència per a que no hi hagen incendis que acaben amb el ja maltractat territori valencià, uns incendis que cada vegada ataquen amb major freqüència fora de temporada”.

La moció presentada per EU exigeix, per una banda, potenciar les polítiques de prevenció contra incendis, evitant la desproporció pressupostària entre extinció i prevenció. A més, reclama augmentar els períodes de vigilància de les Brigades forestals, així com els seus recursos humans i la seua formació; en aquest sentit es fa necessari incrementar les actuacions selvícoles preventives i garantir amb ajudes que tots els ajuntaments disposen de protocols d’actuació, tot realitzant activitats formatives en prevenció. La moció també demana la retirada de la modificació de la Llei 3/1993 Forestal de la Comunitat Valenciana, que permet el canvi d’ús de sòls forestals que hagen patit un incendi. Finalment, s’insta a Conselleria a recuperar les dotacions d’actuació primerenca, a més de mantindre la composició de les UBE en 13 treballadors en tots els casos en què estiguen dotades d’autobomba, perquè en cada torn es mantinguen 6 treballadors.

En l’anterior interpel·lació, el diputat alcoià havia reclamat a més augmentar les repoblacions, limitar l’excés de pistes forestals, fer més estricta la regulació per l’ús del foc, exigir el segell de responsabilitat mediambiental en productes de fusta, i posar en marxa polítiques efectives contra el canvi climàtic. No obstant això, Torró ha optat per presentar una moció amb “mesures concretes, fàcilment aplicables i urgents per a posar fre als incendis, que a hores d’ara és una de les pitjors amenaces a què fa front el territori, i Conselleria sembla ignorar això sistemàticament amb una política irresponsable i molt perillosa”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)