El Consell gestiona els parcs natural “a colp d'enxufats"

Els retalls en la despesa pública ja van escomençar fa temps per les coses menys cridaneres. Entre elles es troben els espais naturals. Enguany, a les retallades s'han sumat, com ja vam denunciar en el seu moment, la "fusió" de parcs naturals i el nomenament de directors sense cap qualificació per al càrrec. Li vaig preguntar a Bonig en un Ple i li hem registrat preguntes escrites. La resposta? Com sempre, inexistent. Ens expliquen pel·lícules, tracten de justificar-se en actuacions anteriors (com que va ser el PSOE qui va decidir que aquests càrrecs foren de lliure designació) o, directament, no responen. Aquest ha estat el cas de les preguntes escrites sobre la qüestió. Fa ràbia i genera un fort sentiment d'impotència (què collons hi fem a les institucions?). Però quan hi penses més serenament te n'adones que en el fons estan donant-te la raó. Si els preguntes per les conseqüències d'una determinada mesura o per les raons objectives que la justifiquen i no et responen estan reconeixent implícitament que les conseqüències són potencialment funestes i que no hi ha cap raó que la justifica. O no?

NOTA DE PREMSA

El diputat i portaveu adjunt del grup parlamentari d’EUPV, Lluís Torró ha rebut diverses respostes de la consellera Bonig sobre la reordenació dels parcs naturals, “en els què queda palès la seua actitud de defugir les explicacions. És incapaç d’assumir responsabilitats i donar comptes de la clara maniobra que ha dut a terme per a col·locar als seus al capdavant dels parcs naturals, sense primar els criteris professionals, sols els interessats i polítics”, critica.

En les preguntes formulades a la consellera, Esquerra Unida va exigir respostes sobre el cessament de l’anterior director del Parc Natural del Túria, “i la resposta de la consellera ha sigut lamentable, demostrant així com la reordenació dels parcs naturals no es deu a una retallada econòmica, sinó a una clara intenció de practicar l’enxufisme, i de pagar a gent els favors polítics que li ha fet al PP”.

Per a Torró, la negativa a respondre “és un reconeixement implícit de les conseqüències negatives que tindran els nomenaments i les fusions. S’ajunta la gestió de parcs naturals que són molt diferents sense cap justificació. En primer lloc, per la pròpia distància”.

En paraules del diputat d’esquerres: “com es justifica la unió del parc natural de la Pobla de Benifassà amb el de Penyagolosa, quan des de la Pobla de Benifassà fins a Vistabella hi ha cent cinquanta quilòmetres i tres hores de viatge en cotxe? O el de la Pobla de Sant Miquel i el Sot de Xera, separats per noranta quilòmetres per carreteres difícilment transitables en menys de dues hores? Com es poden ajuntar parcs com la Serra d’Irta i les reserves naturals d’Irta i de les Illes Columbretes o la Serra Gelada i el Montgó amb la marjal de Pego-Oliva? Com es poden ajuntar espais que tenen característiques ecològiques tan diferents?”, es pregunta.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)