Resulta plausible que la corrupció sistèmica al País Valencià s’haja contagiat a la gestió dels fons europeus

Una comissió d'eurodiputats ha vingut a comprovar in situ els resultats de la revisió del Tribunal de Comptes Europeus. Volen saber si s'han emprat adequadament els fons de la Unió Europea. Malgrat les bones paraules que solen emprar-se en aquests casos, hi ha dubtes. No coneixem la profunditat de la revisió europea (encara que ho sabrem, hem sol·licitat els informes), però sabem que, com a mínim, moltes ajudes no han acabat en mans dels seus destinataris. Ho veuran això els europarlamentaris? De moment ja han estirat carinyosament les orelles de Fabra. No sabem encara si es quedarà en això.

NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida sol·licitarà al Tribunal de Comptes de la UE els informes sobre les irregularitats en la gestió dels fons europeus

El diputat i portaveu adjunt del grup parlamentari d’EUPV, Lluís Torró ha anunciat hui que la formació d’esquerres sol·licitarà al Tribunal de Comptes de la Unió Europea, a través de l’eurodiputat d’Izquierda Unida, Willy Meyer, els informes sobre les irregularitats detectades en la gestió dels fons europeus per part del Consell. Torró considera molt significatiu que el Tribunal de Comptes de la UE “faça el seu treball de fiscalització i control mentre el Tribunal de Comptes en Espanya no fa res de res”, situació que el parlamentari d’esquerres ha titllat de “lamentable i lesiu per als ciutadans”. Per a Torró és “molt greu” que es detecten irregularitats però també ha assenyalat que si la sospita de la corrupció s’estén a moltes institucions valencianes, “resulta lògic que la gestió dels fons de la UE haja estat en mans de gestors poc recomanables”. 

El diputat i portaveu adjunt d’Esquerra Unida en les Corts Valencianes ha registrat vàries preguntes al Consell preguntant per si s’ha prevista algun mecanisme de revisió de la gestió dels fons europeus arran de les irregularitats detectades pel Tribunal de Comptes de la UE. Per a Torró, la manca d’informació i el descontrol han marcat la visita dels eurodiputats europeus. Per això ha exigit que s’aclarisca quines han sigut les irregularitats en les licitacions amb fons europeus i si suposarà el tancament de l’Agència Valenciana de Turisme.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)