Cal reivindicar en el sisè aniversari de la visitat del Papa, una “austeritat imprescindible en despeses sumptuàries”reivindicar en el sisè aniversari de la visitat del Papa, una “austeritat imprescindible en despeses sumptuàries”

Ja fa sis anys que Benet XVI ens va honorar amb la seua visita. Com passa el temps, oi? Aleshores, Camps i companyia es creien una mena de "tios gilito" i disparaven amb pòlvora de rei. Encara hui, després de tants anys i de què l'oposició haja demanat de totes les maneres possibles la informació pertinent, no sabem amb exactitud els diners que es van malbaratar. El que sí que sabem és que van ser massa, innecessaris i, a més, molts van anar a parar a les butxaques d'alguns malfactors i, molt probablement, al finançament irregular del propi PP. Ara, els mateixos que es gastaven els diners (de tots) que no tenien, ens demanen austeritat i, en nom d'aquesta, ens retallen la sanitat, l'educació i la despesa social. I el més gros és que no els agafa gens de vergonya.

NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida exigeix al Consell que decrete “el final definitiu” dels grans esdeveniments

El grup parlamentari d’EUPV ha presentat una Proposició No de Llei en la què exigeix al Consell que es comprometa “de manera definitiva” a no celebrar cap gran esdeveniment més. “Hui es compleixen sis anys de la celebració del primer gran event: el de la visita del Papa, que és sinònim d’opacitat en la despesa milionària, de corrupció en contractacions, de fastuositat irracional i d’aprofitament partidista del PP. Exigim un document signat amb una promesa ferma: la de que el govern valencià no tornarà a celebrar un gran esdeveniment. L’austeritat ha de ser la màxima absoluta”.

Torró recorda que la visita de Benet XVI “pot ser considerada com el primer gran esdeveniment que organitzà el PP, amb Camps com a responsable. Camps arreplegà el testimoni de les grans obres de la ma de Zaplana i ho completà amb els grans esdeveniments, gastant diners públics amb un descontrol espectacular i amb uns mètodes irregulars. I a les proves ens remetem, perquè algunes de les contractacions de la visita –les de Teconsa per a RTVV- estan sent investigades judicialment en el cas Gürtel”.

El diputat d’esquerres qualifica “d’insostenible” una política que continue apostant per aquestos grans esdeveniments “totalment prescindibles. On s’ha d’aplicar realment l’austeritat, amb la què el PP justifica les retallades socials, és en les despeses sumptuàries que suposa un gran esdeveniment, siga del tipus que siga: esportiu, religiós o festiu. Estan fora de lloc, per això reclamem el final d’aquesta dinàmica que ens ha portat a la ruïna i al saqueig, en molts casos, de les arques públiques”, manifesta.

En el cas de la visita del Papa, Torró a més ha afegit que aquest tipus de celebracions, “no poden ser sostingudes pels diners públics, no sols per la qüestió econòmica, també pel respecte a la laïcitat que ha de manifestar un govern. Tant PSOE com PP es gasten els diners de tots amb actes religiosos que òbviament hauria de costejar-se, en aquest cas, l’Església Catòlica”, explica.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)