El caos sanitari en la Marina avança el que li espera a la sanitat valenciana privatitzada

El dilluns vaig estar a Dénia. Els representants dels partits polítics (PSOE, Bloc-Compromís, EUPV i ERPV) ens vam reunir amb representants de sindicats i de la plataforma que defensa la salut pública a la Marina Alta. Posteriorment vam fer una roda de premsa per denunciar el tancament de les guàrdies dels Centres de Salut d'Ondara, Pedreguer, Gata i El Verger. En ple estiu, amb una població multiplicada per l'afluència de turistes, no sols no s'atendran les urgències (que hauran d'anar a l'hospital Marina Salud, amb el consegüent augment de la seua càrrega de treball) sinó que es deixaran de prestar serveis ordinaris molt importants com l'atenció domiciliària a malalts terminals. La gestió privada de les àrees de salut és un desastre, com exemplifica a la perfecció el que passa a La Marina. Ja ho sabeu, és un exemple del que pot passar quan privatitzen el conjunt de la gestió sanitària arreu del país. Les dificultats financeres de La Generalitat són l'excusa, de fet tot açò ens costarà molt car. Ens gastarem més diners i la salut de la població empitjorarà (ja ho està fent) de forma notable. Ho consentirem?

NOTA DE PREMSA

El diputat d'EUPV, Lluís Torró, preguntarà al conseller Rosado pel tancament dels serveis d’urgència a quatre centres de salut de la comarca

El diputat autonòmic d’Esquerra Unida Lluís Torró ha assegurat que l’Àrea de Salut nº 13 “s’ha convertit en un banc de proves macabre de la gestió externalitzada de la sanitat valenciana” i ha denunciat “un nou atemptat a l’assistència dels malalts terminals i de la població de risc”: el tancament dels serveis d’urgència de quatre centres de salut de la comarca (Pedreguer, Ondara, El Verger i Gata). Torró ha demanat la compareixença en les Corts del conseller Luís Rosado per donar explicacions.

“La perillosa gestió privada de la salut pública no només queda palesa en les múltiples deficiències de l’Hospital de Dénia, amb 80 hores d’espera per als ingressos que vénen d’Urgències. Marina Salud ha demostrat el seu interès cabdal en el profit econòmic i ara estén la precarietat assistencial a les poblacions menudes, eliminant-ne els serveis d’urgència dels centres de salut de Pedreguer, Ondara, El Verger i Gata”, ha criticat Torró. El diputat ha explicat que la gestió de la concessionària del departament nº 13 “simplement avança el que li espera al funcionament global de la sanitat valenciana arran del Decret-llei que externalitza la gestió. Hi haurà més patiment degut a les llargues esperes, la falta de facultatius, etc. quan no risc directe de mort per a les persones amb salut més delicada, com ara els malalts terminals o la població de risc.”

El diputat ha posat l’exemple de “qui atendrà a un terminal resident a Ondara que patisca una crisi a mitjanit. Haurà de desplaçar-se fins l’Hospital de Dénia, on té les Urgències més properes?”, s’ha preguntat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)