EU exigeix al Consell que actue contra la “brutal” estafa bancària que afecta a milers de persones

Hui la premsa es fa ressò de la decisió del tribunal que jutja l'estafa de la CAM de retirar el passaport de Mª Dolores Amorós i Roberto López perquè entèn que hi ha risc de fuga. Una bona notícia enimg d'un oceà de trasbalsos informatius. El passat dimecres ens vam reunir amb una de les associacions que treballa per resoldre el problema dels xicotets estalviadors que van ser enganyats per les entitats de crèdit venent-los "preferents", "valors" o "quotes participatives". Productes tòxics consentits per les autoritats espanyoles que han estat emprats per caixes i bancs per resoldre els seus problemes de manca de liquiditat o provisionament insuficient. Que aquests engendres financers acabaren en mans de pensionistes que creien que estaven ficant els seus estalvis a "plazo fijo" (per emprar la terminologia popular), demostra que es tracta d'una estafa. Estem prestant tot el suport possible a aquestes persones i seguirem fent-ho.



NOTA DE PREMSA

El grup parlamentari es compromet amb Adicae a traslladar les seues reivindicacions a Les Corts

La coordinadora d’EUPV i síndica en Les Corts, Marga Sanz, i el diputat i portaveu adjunt del grup parlamentari d’esquerres, Lluís Torró, s’han reunit aquest matí amb membres de l’Associació d’Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances de la Comunitat Valenciana (ADICAE), els quals els han traslladat el panorama desolador que pateixen milers de persones, la immensa majoria d’avançada edat, víctimes totes de les estafes bancàries causades per entitats financeres diverses que van des de la CAM i Bankia, fins altres com el Banc Santander. “Estem davant una estafa de mesures faraòniques, i des d’Esquerra Unida no anem a quedar-nos parats al respecte. Exigirem en totes els àmbits que facen falta la depuració de responsabilitats i que es tornen els diners a totes les persones estafades, les quals en moltíssims casos han vist perduts els estalvis de tota una vida”, remarca Torró.

El diputat d’EUPV considera que les administracions, ja siga el Govern central o el Consell “no poden quedar-se de braços creuats davant una de les majors estafes a la què assistim. Milers de persones -700.000 en tot l’Estat, de les quals aproximadament un 25% són del País Valencià- han patit l’engany de bancs i caixes a través de la venda de productes financers d’alt risc –coneguts com preferents, quotes participatives o valors, depèn de l’entitat bancària-, sense saber que ho eren”, descriu Torró.

Esquerra Unida ha anunciat que encetarà iniciatives parlamentàries en Les Corts i en el Congrés al respecte. “Volem conèixer què pensa fer el Consell i volem respostes, per exemple, de l’Institut Valencià de Finances i de la Directora General de Consum, els quals encara no han respost a Adicae en les seues peticions”, critica Torró.

Per a EUPV, el govern valencià “té una responsabilitat, d’una banda directa per la seua implicació en la CAM i Bankia –ambdues acusades també d’estafar-, i d’altra, perquè no pot deixar desemparats als afectats, siga de l’entitat financera que siga. Recordem que la immensa majoria d’aquestos són persones majors que han estat vilment enganyats per aquestos vulgars xoriços de tratge, els quals, en molts casos han abusat de la seua confiança, sent conscients que estaven estafant-los, i els han arrabassat els estalvis de tota una vida”, subratlla Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)