S’ha iniciat l’abandonament d’espais naturals com el Puigcampana

Un "pardalet" ens ha xiulat hui que han tancat les oficines de la Conselleria de Medi Ambient al Puigcampana. No us penseu que és un fet aïllat. Els tècnics contractats per Vaersa als espais naturals valencians gaudiran enguany de "vacances forçades", passant uns mesos a l'atur (sota l'amenaça que no foren sols uns mesos). Uns tècnics que fan recerca, divulgació i regulen els usos d'aquests espais. Amb aquesta política, algu creu que els preocupa molt el medi ambient. Sí, ja sé que pensareu molts: ni la sanitat, ni l'ensenyament, ni els serveis socials, ni l'ocupació, ...

NOTA DE PREMSA

EUPV pregunta a la Conselleria de Medi Ambient per la reducció de tècnics en els espais naturals protegits

El diputat i portaveu adjunt del grup parlamentari d’EUPV, Lluís Torró ha declarat que “ja s’ha iniciat l’abandonament dels espais naturals valencians com el Puigcampana”, en referència als tècnics que han acabat en l’atur de cara a l’estiu. Torró ha criticat que els retalls hagen afectat al “personal tècnic que atén els espais naturals protegits” perquè són tècnics que es dediquen a la “protecció dels espais” i fan “un gran treball de divulgació”. Així, “quan creix l’afluència als espais naturals, com ara en estiu, es multipliquen els perills”, ha advertit el diputat d’esquerres.    

El diputat i portaveu adjunt d’Esquerra Unida en les Corts Valencianes ha precisat que això no vol dir que hi haja relació directa amb el foc però “s’incrementen els riscos que poden generar incidents de caràcter menor o en un cas extrem, incendis greus”. A més, Torró ha recordat que “estem parlant d’espais protegits”. El diputat d’EUPV ha destacat la “gran tasca divulgativa i de protecció i control dels espais naturals” que realitzen els tècnics que ara estan a l’atur i que, habitualment, es preocupaven de “regular els usos dels espais naturals”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)