Exigim al Consell que evite “de totes les maneres possibles” el tancament del Talia

Els retalls en la despesa pública no sols afecten l'ensenyament, la sanitat o els serveis socials. També estan atacant de forma brutal a l'entramat cultural del país. D'aquest atac no s'escapa el teatre, a l'inrevès. Han estat gestionant de forma nefasta Teatres de la Generalitat. Es van carregar fa dos anys el Circuit Teatral Valencià. Ara, i amb l'horitzó d'unificar totes les empreses culturals de la Generalitat en el holding que anomenaran CulturArts, estan tancant dependències fonamentals per al funcionament de Teatres. Níngú (tret de les assessories i alguns alts càrrecs del PP) no sap quines dimensions tindran els Expedients de Regulació d'Ocupació (ERO) que afectaran a les empreses públiques. Però, pel que fa a Teatres, ja es veu per on van els tirs: tanquen infraestructures i així ja tenen una excusa per reduir personal. Ara li ha tocat a l'emblemàtic Teatre Talia. La pèrdua és sagnant. Es tracta d'un crim en tota regla, una ferida probablement mortal en el cor del teatre valencià i en valencià.

NOTA DE PREMSA

Torró acusa al govern valencià “d’estar preparant l’escenari per a un ERO imminent en Teatres”

El portaveu adjunt d’EUPV a Les Corts, Lluís Torró, ha reclamat la compareixença de la consellera de Cultura, Lola Johnson, en Les Corts, perquè explique l’abandonament a aquest teatre, “el qual se suma al d’altres dos centres importants per a les arts escèniques valencianes: el Centre de Documentació Teatral i el Centre Coreogràfic”, recorda. Torró ha acusat a la consellera Johnson “d’estar teixint una estratègia molt clara: està reduint les infraestructures de Teatres de la Generalitat per a justificar un imminent Expedient de Regulació d’Ocupació que deixarà a molta gent en el carrer”.
 
El parlamentari d’esquerres qualifica “d’incomprensible que durant la dècada dels 90 es procedira a la rehabilitació completa del Teatre Talia, i ara el govern valencià no tinga cap d’interès en mantenir-lo”, critica.
 
Torró adverteix que la seua desaparició suposarà la desfeta de la xarxa social i cultural que s’havia creat en Ciutat Vella. “Està perdent-se un espai emblemàtic i importantíssim per a les companyies teatrals de dimensions mitjanes, i per descomptat suposarà un atac brutal al teatre en valencià”, lamenta.
 
Esquerra Unida reclama al Consell que evite “aquest atac cultural i procedisca al reflotament d’aquest teatre per a que no acabe tancant les seues portes”, exposa Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)