L’establiment del grau únic deficitari a les Universitats és una barbaritat

Reducció (pretesa) del dèficit, deteriorament dels serveis publics, privatitzacions. No són coses aïllades, són tres moments de la seqüència: desarmar l'estat del benestar i posar-lo al servei del capital, convertir els serveis públics en negocis. L'atac brutal del PP al sistema educatiu públic no és innocent ni obligat. Darrere s'amaga (o no tant) la voluntat de generar cada vegada més espais per a l'ensenyament privat. El cas de la universitat és el més descarat ja que és on el sector privat toca menys pèl. Cal degradar i encarir la universitat pública per a generar espai suficient per a les empreses que puguen tapar el forat que estan generant. Ara plantegen criteris de rendibilitat? Quina, caldria preguntar-se i, tant important com això, amb quins criteris?
 
NOTA DE PREMSA

El portaveu adjunt d’EUPV a Les Corts, Lluís Torró, afirma que aquesta mesura que pretén que tan sols es mantinga un grau “no rendible” per Universitat “és molt poca rigorosa”. El concepte del ministre Wert que un grau no és rendible si té menys de 50 alumnes és intolerable. Si seguírem aquesta màxima, tots els estudis universitaris públics serien no rendibles. El que caldria fer és aplicar altres criteris que no es basen exclusivament en el nombre d'estudiants matriculats, el qual, a més, pot variar d'any en any”, critica.
 
Torró posa un exemple: “el grau d'Enginyeria Tèxtil que ofereix la UPV al Campus d'Alcoi (EPSA) no arriba a eixa xifra. Això vol dir que s'ha de suprimir? Curiosament ha estat tradicionalment el grau que més nivell d'ocupació ha tingut i compleix una funció social i econòmica fonamental per a la zona, en atendre les demandes d'un dels sectors productius més importants del país”, subratlla.
 
Esquerra Unida considera que el PP “utilitza sols criteris economicistes per a tot. S’han de valorar altres distints, com la funcionalitat social, l’econòmica o la formativa-cultural, i, en tot cas, valorar el conjunt de les matrícules per centres o, fins i tot, per universitats, alhora de determinar els llindars mínims per al sosteniment de graus”, explica el diputat.
 
Per a Torró, el que s’està fent és de nou “atacar més a l'ensenyament superior que és tant com dir un atac al futur del nostre país”, conclou.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)