VAERSA tenia la porta oberta a la corrupció

És una llàstima que no es puga enllaçar. L'informe redactat per la Intervenció General de La Generalitat sobre VAERSA és demolidor. Durant anys afectats, sindicats i grups de l'oposició hem estat denunciant irregularitats. Ens havíem quedat curts. Aquest informe, junt a l'auditoria del Compte General, demostra que VAERSA era un "cortijo" del PP molt mal administrat... per a l'interès públic almenys. Açò durà cua, segur. És molt probable que tinguen la barra de voler justificar l'ERO que estan preparant amb aquest informe. És a dir, faran pagar justs per pecadors, una vegada més. De veres que no tenen vergonya.

NOTA DE PREMSA

EUPV sol·licitarà accedir als expedients de contractació de VAERSA criticats per l’auditora en el Compte General de la GV

El diputat i portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Lluís Torró, ha anunciat, en referència a la publicació de l’informe de la Intervenció de la Generalitat sobre les greus irregularitats en VAERSA, que demanarà la compareixença de la consellera Isabel Bonig en seu parlamentària. Torró considera que aquest informe “políticament neutre i tècnicament qualificat” demostra una “gestió nefasta i opaca farcida d’irregularitats, evidentment intencionades”. A més, el diputat d’esquerres preguntarà a la consellera “què pensa fer ara” amb aquest informe perquè el seu contingut “és tan greu que s’hauria de portar davant la justícia”. Per a Torró, “Bonig ha de retre comptes amb pèls i senyals”. Per una altra banda, també ha demanat explicacions a l’actual president de Les Corts, Juan Cotino, aleshores conseller de Medi Ambient, i “màxim responsable de la contractació en VAERSA durant un temps”. “Volem escoltar les explicacions de Cotino perquè no creiem en els miracles”, ha afegit.
 
El diputat d’esquerres ha assenyalat que l’informe reconeix que les irregularitats detectades són “una porta oberta a la corrupció”. Per a Torró, l’objectiu principal és “escapolir-se dels controls administratius per a aplicar criteris arbitraris”. Per al parlamentari autonòmic, la gestió en VAERSA s’ha traduït en uns “forts sobrecostos”. Així, ha afegit Torró, “si els treballadors de VAERSA cobren el mateix que els de la Conselleria, on van a parar la resta dels diners?”. Finalment, el diputat d’esquerres s’ha preguntat “qui assumirà les responsabilitats per la mala gestió”. “El PP hauria de demanar, com a mínim, disculpes i molts responsables polítics haurien d’anar-se’n a casa destituïts o dimitits”, conclou Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)