El Consell demostra una “greu irresponsabilitat” respecte la central de Cofrents

Ahir va comparéixer la Secretària Autonòmica de la Conselleria de Governació, Asunción Quinzá (antiga diputada a Les Corts i ex-regidora de l'Eliana) per a explicar que ha fet el Consell i què pensa fer respecte a Cofrents. Si recordeu, abans de l'estiu unes proves van demostrar que una central nuclear belga (Doel 3) tenia més de 8.000 esquerdes en el seu vas, malgrat haver superat les proves d'estrès. Dóna la casualitat que l'empresa que va construir el vas belga va ser la mateixa que la que el va construir a Cofrents. El Consell fer el de sempre, mirar cap a una altra banda i tirar balons fóra. Amb tot, a petició de Compromís i el PSOE, vam aconseguir que el PP aprovara una petíció de compareixença del Director de la central. Vindrà, ens perdonarà la vida (com que som uns ignorants en matèria d'energia nuclear...), ens dirà que ho fan tot al·lucinantment bé, que sempre estan introduint millores, que el vas no està construït de la mateixa manera (ja ens ha enviat un informe), que el Consell de Seguretat Nuclear ja ho supervisa tot, ... Que no hi ha cap perill, en definitiva; que no patim. El problema és que quan més en sabem de tot açò més intranquils ens sentim, perquè serà?

NOTA DE PREMSA

El diputat i portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Lluís Torró, ha lamentat aquesta vesprada en la Comissió de Seguretat Nuclear de Les Corts, la “tebiesa i manca de responsabilitat del Consell respecte la perillositat que suposa seguir tenint oberta la central de Cofrents”. Esquerra Unida s’ha sumat a la petició per a que comparega el director de la central en Les Corts, “per a que almenys ens responga sobre quins riscos estem corrent”.

Esquerra Unida havia presentat una pregunta al Consell en la què reclamava que aquest s’adreçara al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) per a tancar temporalment la central, amb l’objectiu de realitzar proves de seguretat en el reactor per a detectar possibles esquerdes en la paret, “tal i com s’ha fet en la central belga de Doel-3, on s’han descobert unes 9.000 esquerdes de fins a 3 cm”, recorda Torró.

El parlamentari d’esquerres ha lamentat la “llavada de mans” de la secretària autonòmica al respecte d’aquesta petició, “qui s’ha limitat a tirar balons fora, remarcant l’obvietat que és el CSN qui té les competències, però no assumint la responsabilitat del Consell en aquest assumpte”, ha criticat.

Torró afegeix: “s’ha de vetllar per la seguretat de tots, per això cal prevenir abans que curar. Considerem necessari i urgent que Cofrents també se someta a aquesta inspecció”, remarca.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)