Ha adquirit Consuelo Císcar obres artístiques per a la seua col·lecció privada al cap de la màfia xinesa?

Regolem una miqueta més sobre Císcar, l'IVAM i la seua relació amb l'empresari mafiós, Gao Ping (per cert, torne a insistir en la "casualitat" que sols es perseguisca a gran escala el frau fiscal "xinés"). La senyora Ciscar i el seu marit (el diputat i ex-conseller, Rafael Blasco) són uns reconeguts col·leccionistes d'art. I, com no pot ser d'altra manera, les relacions de Císcar amb l'IVAM ha facilitat enormement els contactes per a bastir la seua col·lecció. Pensem, per això, que caldria aclarir si les seues relacions privades s'han barrejat, en aquest cas, amb les públiques. El tema té la suficient entitat com per a no rebutjar-ho per raons de privacitat.

Lluís Torró (EUPV): “Císcar ha convertit l’IVAM en un mercat de compra venda de favors i de lleialtats”

El diputat i portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Lluís Torró ha registrat una pregunta adreçada a la consellera de Cultura Lola Johnson interessant-se per si la directora de l’IVAM, Consuelo Císcar, va adquirir obres artístiques al presumpte cap de la màfia xinesa per a la seua pinacoteca personal. Per a Torró, la directora de l’IVAM ha convertit el museu en un “autèntic mercat de favors, on la compravenda de lleialtats, de patrocinis personals i professionals i de protecció política i institucional són moneda de canvi habitual”. “Volem saber si Consuelo Císcar va adquirir obra del presumpte cap de la màfia xinesa per a la seua coneguda pinacoteca privada”, ha assenyalat Torró.

El parlamentari considera que l’actitud de Císcar davant aquest “enèsim escàndol” resulta “lamentable” i ha reptat a la directora de l’IVAM a mostrar tota la documentació de l’adquisició de les obres a Gao Ping. “Si no en té res que ocultar per què s’amaga i deixa tot el marró a la consellera Johnson?”, s’ha preguntat el parlamentari d’Esquerra Unida.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)