Johnson està completament sorda i d’esquenes als crits de protesta del sector de les arts escèniques

Encara que la nota és de fa tres setmanes (i amb aquesta data la publique) quan escric aquesta introducció ja s'ha fet la Mostra de Teatre d'Alcoi i el Congrés de les Arts Escèniques Valencianes. Vaig poder assistir a la clàusura i, més enllà de les pors d'alguns implicats (comprensibles però injustificables), hi ha unanimitat en rebutjar la gestió nefasta de la Generalitat. Fa fàstic veure com es plantegen retalls brutals mentre han estat reballant els diners de forma injustificable. I ara CulturArts: acomiadaments i empetitiment de la gestió pública. Terrible!
 
NOTA DE PREMSA

El diputat d’EUPV en Les Corts ha manifestat que la protesta d’ahir del Sindicat d’Actors i Actrius Professionals Valencians en l’escenari del Teatre Principal “és l’enèsim avís a la consellera sobre el caos que tenalla el sector, així com la ja reiterada petició de dimissió de la Directora General de Teatres, Inmaculada Gil Lázaro, per la seua dolenta gestió. I tanmateix, Johnson continua obviant les protestes, donant l’esquena de manera insultant a un sector que porta ja molt de temps demanant respostes”.

Torró ha demanat a Johnson que comparega públicament per explicar què pensa fer amb la gestió econòmica de Teatres, “posada en dubte per tot el gremi, així com amb altres qüestions, com l’abandonament del Teatre Talia, les retallades, els expedients de regulació d’ocupació que amenacen, i un llarg etcètera de problemes als quals no està fent front des que va arribar a la conselleria”, recrimina.

El diputat d’EUPV ha instat a la consellera a reunir-se “d’immediat amb el sector i atendre les seues reivindicacions, la primera d’elles el cessament de Gil Lázaro, i la posada en marxa d’un gir copernicà en la política cultural”, reclama.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)