Johnson té la cara dura de negar-nos el falsejament del dèficit de Teatres fet per Gil Lázaro

Estem immersos ja en el debat pressupostari. Una de les novetats que presenta el pressupost del 2013 és, precisament, l'anomenada eufemísticament "reestructuració" del sector públic valencià. En plata: l'acomiadament de 3.000 treballadors públics. Una de les peces d'aquesta "reestructuració" és CulturArts, un engendre que agruparà sota el paraigües legal de Teatres de la Generalitat un extens grapat d'instituts i empreses públiques culturals. Fan pagar els treballadors pel deute acumulat per anys i anys de mala gestió, especialment en la darrera etapa sota la direcció de Gil-Lázaro. Per això li preguntavem a la consellera Johnson i, com sempre, ha mirat cap enrere buscant algú i s'ha tornat a girar tot preguntant "és a mi?". Res que ells no són responsables de res. Estic ja fart de repetir sempre el mateix però és difícil tindre tan poqueta vergonya.

NOTA DE PREMSA

La defensa acèrrima de la consellera a la gestió econòmica de la actual directora de Teatres és delirant

El diputat d’EUPV en Les Corts, Lluís Torró ha rebut resposta a una bateria de preguntes presentades a la consellera de Cultura, Lola Johnson, en la que aquesta nega que la directora de Teatres de la Generalitat, Inmaculada Gil Lázaro, tinguera una conducta reprovable després de presentar oficialment i fer aprovar al consell rector de l’organisme un compte de resultats de 2008 que declarava un dèficit de 1’7 milions d’euros, quan s’ha comprovat que va ser de 3’2 milions d’euros. “La consellera ens diu que no considera aquest fet reprovable i se’n ix de la tangent parlant-nos de transparència. És un insult a la intel·ligència”, lamenta.
 
Johnson es limita en la resposta a Esquerra Unida a assegurar que els comptes de Teatres de la Generalitat, “són transparents i públics (...) que estan a disposició de tots els ciutadans i que sobre aquestos recauen tots els mecanismes de control i intervenció habituals en el sector públic. Res ens diu sobre les xifres presentades per Gil Lázaro, les quals estaven clarament falsejades. A la consellera sembla que li pareix bé que es mentisca sobre aquestes”.
 
Les respostes de Johnson rebudes al grup parlamentari d’esquerres també confirmen la reducció de les ajudes a les arts escèniques, les quals seran de quantia inferior a la d’exercicis anteriors. Torró, a més, critica l’actitud de la consellera qui “en un exercici d’irresponsabilitat i indolència supina, assegura que la situació econòmica actual de Teatres de la Generalitat no és responsabilitat de l’actual equip directiu, sinó dels compromisos que abans s’adquiriren, de les distintes conjuntures econòmiques, pressupostàries, i fins i tot de l’economia mundial. No podem més que definir de delirant aquesta fèrria defensa de Gil-Lázaro”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)