Català “ha d'obrir els oïts” a la protesta dels rectors de les universitats públiques

El dimarts, en un gest sense precedents, els rectors de les 50 Universitats Públiques van llegir un manifest en defensa de la despesa en ensenyament superior (La universitat garantia de futur). El motiu de l'alarma és claríssim: els pressupostos de l'Estat preveuen una disminució del 18 % de la despesa en ensenyament superior i un brutal retallada del 80 % en despesa no financera en I+D+i. Si unim açò al descens en les plantilles docents el resultat és inexorable: menys futur o, si voleu, un futur molt negre. Ací, al País Valencià, a més, cal sumar el deute històric que el Consell arrossega amb les Universitats (què us pensàveu, què eren sols els farmacèutics, els dependents, als ajuntaments o els proveïdors?). Un deute que provoca que molts mesos els seus serveis econòmics facen mans i mànigues per aconseguir pagar la nòmina dels treballadors (generant un deute financer que no assumirà el Consell). Un autèntic desastre. Això sí, mentrestant, van aprovant universitats privades que són fàbriques de títols. Si els que els del PP ho tenen claríssim: ja se sap, amb diners, torronets...

NOTA DE PREMSA

El diputat i portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts, Lluís Torró, ha assenyalat que les reivindicacions de les universitats públiques “són tan justes com imprescindibles per a tenir en compte, si volem que la Universitat pública continue sent el que és: pública, i el futur de la societat. En el cas del País Valencià, exigim a la consellera que òbriga els oïts i atenga les protestes, les quals posen de manifest la angoixant situació de dificultat financera que el deute i els impagaments de la Generalitat han provocat en les universitats públiques”.

Esquerra Unida ha mostrat la seua solidaritat i recolzament a l’acte de protesta contra les retallades que hui protagonitzen els rectors de totes les universitats públiques espanyoles. “estar d’esquenes als seus crits és un desfavor a l’ensenyament universitari sense precedents”, critica Torró.

El parlamentari d’esquerres apunta: “l’ensenyament i la investigació són les claus del futur. La universitat pública, ha demostrat sobradament la seua qualitat per damunt de qualsevol universitat privada, i el més greu és que darrere de les retallades està l’excusa terrible la privatització”. Torró ha recordat que la situació que viuen les universitats públiques valencianes “és insostenible. Els alumnes estan asfixiats, patint l’increment de les taxes, la retirada de beques, etc. El PP està en el camí de l’aposta per la universitat classista, privada i de baixa qualitat, relegant la investigació a un tercer plànol, i considerant que la formació no és una de les eixides fonamentals per a la crisi”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)