La Generalitat sols busca baixar el teló definitivament del Circuit Teatral

Suma i segueix. Ahir (sic) van publicar l'ordre d'ajudes al Circuit Teatral Valencià. Bé, o a allò que ells anomenen CTV, però que sols se li assembla en el nom. El resultat no és menys desastrós per previsible que fóra. Menys sol·licituds, menys ajudes, menys diners... I el sector dessagnant-se cada vegada menys lentament. Si encara els han sobrat 13 dies per publicar les ajudes de 2012, no calia afanyar-se tant. Ah! i per acabar: si les ajudes de 2012 les han publicat quasi en el 2013, tenint en compte el frenètic ritme de pagaments de La Generalitat, quan les cobraran?

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV ha qualificat “d’injustificable” el retard i de “ridícula” la quantitat de les ajudes destinades al Circuit Teatral de 2012, les quals la Generalitat ha fet públiques a sols 15 dies d’acabar-se l’any. “Aquest gest va en consonància amb molts altres, tots adreçats a carregar-se el Circuit Teatral valencià, el qual ja agonitza amb sols una vintena de municipis que el mantenen. Les ex conselleres Miró i Johnson mentiren de manera flagrant sobre l’aposta pel circuit, i serà Català qui baixe el teló definitivament”.
 
Torró assenyala que la prova “més evident del certificat de defunció del circuit la tenim en el canvi en l’aportació econòmica a aquest en el pressupost: de ser una despesa de la Conselleria passa a ser una subvenció. Això significa que molts municipis han renunciat a demanar aquestes subvencions amb la total seguretat de no obtenir-les”, lamenta.
 
Per a Esquerra Unida, “la ferida en el circuit teatral encara està més oberta, quan assistim a un retard totalment injustificable. La inseguretat dels municipis que esperen els diners augmenta quan comprovem que les ajudes es publiquen a sols 15 dies d’acabar l’any”, critica.
 
El parlamentari insta a la consellera Català “a prendre cartes sobre l’assumpte. Cal un canvi radical en la política cultural del Consell, i no un epitafi, que és el que porta escrivint aquest govern des de fa molt de temps”, arremet.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)