Per a exposar en l’IVAM també compta el currículum polític

Ja he comentat en més d'una ocasió la nefasta gestió de Consuelo Císcar al front de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM). Una gestió basada en el nepotisme i la corrupció rampant. La directora (casada, per als qui no ho sabeu, amb l'inefable i aparentment etern Rafael Blasco) ha transformat una institució que aspirava a ser un referent internacional en un exemple mundial de com no s'ha de gestionar un ens públic cultural. El poder acumulat per aquesta estranya parella arriba fins al punt que l'IVAM ha estat l'únic que s'ha escapat de la fusió de tot el sector cultural públic de la Generalitat en l'engendre de CulturArts. Tota una proesa. Al cúmul de despropòsits ara s'afig l'organització d'exposicions a artistes pràcticament amateurs que exhibeixen la seua vinculació al PP com allò més destacat del seu currículum. Va com va!

Esquerra Unida critica “l’amiguisme clientelar” que practica Consuelo Císcar a l’IVAM 

El diputat autonòmic d’EUPV Lluís Torró ha assenyalat, en referència a l’exposició de Mónica Ridruejo anunciada en l’IVAM, que “l’únic mèrit que té la presumpta artista és militar en el Partit Popular, ja que la seua obra no reuneix els requisits de qualitat per a ser exposada en un centre de referència mundial com pretén ser l’IVAM”. De fet, ha afegit Torró, “si l’IVAM no ha arribat a ser un centre de referència és precisament degut a la gestió de Consuelo Císcar que ha assolat el prestigi adquirit abans de la seua arribada al museu”.

El parlamentari ha criticat que Císcar “ha convertit la política cultural, en aliança amb Blasco, que és un gran expert en la matèria, en un instrument de clientelisme polític al servei de la dreta”. A més, “destaca especialment la manca de criteri de Císcar”, segons Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)