Amb CulturArts el Consell ha creat un totum revolutum per a carregar-se la cultura al País Valencià

Quan vam redactar la nota que comente encara no s'havia publicat el reglament de CulturArts. Hui ha vist la llum al DOCV (estem estudiant-la). De la primera lectura apressada m'ha cridat molt l'atenció la justificació de l'engendre. Reconeixen explícitament que tornem a la situació de 1986. A aquella data es va crear una primera institució pública de caràcter cultural (l’Institut Valencià d’Arts Escèniques, Cinematografía i Música) que, posteriorment, es va anar escindint per raons evidents de gestió. No cal ser massa espavilat per adonar-se que té poc a veure la gestió d'una filmoteca amb la d'un auditori. Si és que el que es pretén es tindre això precisament i a càrrec de personal especialitzat. Però si el que volen és fer veure que fan... doncs els hi anirà bé amb CulturArts. Mantindran un espai en el que seguiran posant gent a dit (potser alguna menys del que hi havia fins ara) i seguiran penjant-se medalles per la seua política cultural. Als professionals (en general, dic, no els del pessebre) que els en donen (¡qué se jodan!, i disculpeu per abusar de les referències a la famosa frase de la filla de Fabra). Ja s'apanyaran que són tots uns rojos i uns separatistes que parlen català i no valencià. Si tenen la mala costum de pensar i, encara pitjor, de fer pensar als demés!



NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida reclama la compareixença urgent de Català sobre el futur de CulturArts

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, assenyala que la consellera Mª José Catalá “ha de donar moltes i molt detallades explicacions sobre la desfeta total en el món de la cultura que ha provocat el Consell. La seua compareixença és imprescindible en Les Corts per a explicar, entre altres qüestions, quin va a ser el futur de CulturArts, què va a ocórrer amb l’imminent Expedient de Regulació d’Ocupació, qui composarà el nou organigrama, així com quin va a ser el sistema de gestió a partir d’ara”.

Torró insta a la consellera Català a “almenys trencar amb la manca de diàleg de la seua predecessora Lola Johnson. No pot ser que tots els professionals del sector estiguen a crit pelat, que els treballadors estiguen pendents d’un ERO, que les mobilitzacions siguen continues i que Català continue en silenci. Exigim respostes ja”.

Esquerra Unida ha denunciat en reiterades ocasions el desgavell que està patint la gestió cultural al País Valencià. “No sabem cap on anem i ens temem que el govern tampoc ho sap, sols actua a colp de tisora i sense tenir en compte les greus conseqüències que va a portar aquestes decisions de fer desaparèixer institucions culturals de vital importància”, insisteix Torró.

El parlamentari insta a Català “a donar la cara, perquè a aquestes altures ja sols pensem que l’objectiu últim és carregar-se la cultura al País Valencià”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)