Governació i l’Ajuntament del Puig haurien de sancionar a qui llance rates en les festes

Cada poble té les seues tradicions i la seua forma de fer i viure la festa. Resulta delicat opinar o immiscir-se en el que es fa a cada localitat. Ara bé, crec que podríem convindre en què hi ha qüestions molt poc edificants i, per ser molt suaus, discutibles. Açò de les rates a El Puig entra plenament dins aquesta categoria. Llançar-se rates mortes, a més d'insalubre (encara que siguen rates de marjal), és com a poc de molt mal gust. A mi, particularment, no em faria gens de gràcia que el meu poble es fera famós per una activitar com aquesta. A més està prohibida (abans les ficaven dins els perols que es trencaven a la "trencà del perol" i les van prohibir, amb un desgradable incident inclós amb dues periodistes l'any passat), la qual cosa implica que les autoritats s'ho hauríen de prendre més seriosament.

NOTA DE PREMSA

El diputat i portaveu adjunt d’EUPV en les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha assenyalat que la prohibició d’aquesta festa “no ha estat suficient i l’ajuntament no ha estat previngut en el cas que algunes persones decidiren botar-se aquesta prohibició, tal i com ha passat finalment. Demanem a les autoritats que intervinguen, tant al consistori com a la conselleria de Governació, així com a la pròpia policia del municipi, per impedir que aquesta barbaritat de llançar rates mortes, torne a ocórrer”.
 
Torró ha manifestat: “és intolerable que aquestes comportaments se succeeixen. S’ha d’estar vigilant, encara que la festa estiga prohibida, per evitar comportaments entre el públic que poden desencadenar amb el que finalment passà aquest cap de setmana al Puig”, lamenta.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qualitat democràtica i vergonya aliena

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)