La direcció de CulturArts queda en mans d’un comissari polític

Es tracta d'una persona vinculada al món de la música i de les bandes, director d'un conservatori local, etc. No es pot dir, doncs, que siga algú totalment aliè a l'activitat cultural. Ara bé, dificilment es pot dir que tinga el perfil professional adequat per a un càrrec en el que la "programació" cultural és un dels elements centrals del seu treball. Cal reconèixer que és pràcticament impossible trobar el perfil tècnic que requeriria CulturArts: no és pot ser un professional que conega alhora el món de la música, el cinema, les arts plàstiques (restauració) i el teatre i la dansa. Però també cal reconèixer que no ho és algú que el seu camp professional se centra en qüestions docents. El seu principal mèrit és la seua proximitat a la Consellera Català. CulturArts és un despropòsit que no sembla que vaja a millorar amb la gestió d'una persona amb aquest perfil. I encara podria ser pitjor! Tant de bo m'equivoque en les prediccions, de debò.

NOTA DE PREMSA

El diputat i portaveu adjunt d’EUPV en les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha qualificat el nomenament del nou director de Culturats “d’absolutament previsible. És molt trist veure com al final es compleixen els nostres vaticinis i la direcció d’aquest despropòsit que és Culturarts queda en mans d’una persona no és més que el correveidile de la consellera i no acredita cap tipus d’experiència en el sector”, critica.
 
Torró, a més, ironitza: “entenem que el nou director de Culturarts no tinga eixa experiència tan multidisciplinar, perquè òbviament ha de ser difícil aglutinar coneixements tècnics de tot allò que va a gestionar-se des de Culturarts”.
 
El diputat afegeix: “al final, Català ha optat pel què ja ens temíem: prioritzar el caràcter polític davant del tècnic. Culturarts no és més que un organisme polític, i Manuel Tomàs no és més que un simple comissari polític”.
 
Esquerra Unida ha mostrat també la seua crítica “per com està desenvolupant-se el procés de Culturarts, des del seu embrió fins ara. Encara estem pendents que la consellera comparega per a que ens explique en què consisteix aquest despropòsit, però sembla que està esperant-se a tindre-ho tot decidit i amb tots els nomenaments fets”, arremet Torró.
 
El parlamentari ha conclòs: “la situació ratlla l’absurd, amb uns consellers que ja porten més d’un mes al front dels seus càrrecs, i no han complit ni els tràmits formals per a presentar el seu programa de treball a Les Corts. Això ens demostra quina és la qualitat democràtica del PP”, lamenta Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)